Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prevenirea criminalității în mediul rural
IPJ Satu Mare  - Miercuri, 29 Septembrie 2010
În cadrul Săptămânii „Prevenirii Criminalității“, polițiștii sătmăreni au „colindat“ mai multe sate din județ. Traseul pe care au pornit a fost Satu Mare – Botiz – Agriș - Halmeu – Turulung, iar în fiecare comună a avut loc o întâlnire cu elevii și cadrele didactice, tema principală fiind „Prevenirea furturilor din locuințe“.


Lucrătorii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității însoțiți de polițiști din cadrul Serviciului Rutier și de lucrătorii de la posturile de poliție comunale au dezbătut teme precum necesitatea respectării regulilor de circulaţie pentru a nu deveni victime ale evenimentelor rutiere atât în calitate de pieton cât și în calitate de pasager.

De asemenea, copiii au recunoscut faptul că uneori părinţii lor au avut un comportament la volan de care nu sunt mândri, conducerea autoturismului după ce au consumat niște beri sau șprițuri, viteza excesivă și depăşirile riscante.


Un alt aspect adus în discuție a fost absenteismul școlar și consecințele acestuia.

În continuare, elevilor li s-a atras atenţia să fie extrem de atenți atunci când circulă cu mijloacele de transport în comun, să nu-și lase la vedere telefoanele mobile sau bijuteriile pentru a nu ajunge victime ale hoţilor de buzunare. Nelipsite au fost și filmulețele tematice care i-au impresionat atât pe cei mici cât și pe cei mari.
1416 vizite
Distribuie pe