Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mai puține incendii în 2010
Ioana Gavrău  - Vineri, 8 Octombrie 2010
Pompierii sătmăreni au muncit pe brânci în primele nouă luni ale anului 2010, iar acest lucru se observă în numărul mare de intervenții la care au luat parte. Mai mult, acțiuniile de prevenire a incendiilor și-au spus cuvântul, în 2010 scăzând considerabil numărul lor.

Chiar dacă deficitul de personal este foarte mare, pompierii sătmăreni sunt hotărâți să-și respecte în continuare jurământul făcut.

Creşterea substanţială a calităţii măsurilor de prevenire şi eficientizare continuă a acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, în scopul alinierii la standardele în domeniu impuse de statutul de ţară membră a Uniunii Europene a constituit obiectivul fundamental al întregii activităţi desfăşurate la nivelul inspectoratului în primele nouă luni ale anului 2010, obiectiv care a mobilizat majoritatea resurselor umane, materiale şi financiare avute la dispoziţie.

Astfel, având permanent în atenție numărul mare de incendii înregistrate la gospodăriile populaţiei, au fost demarate din chiar primele zile ale anului controale executate la primăriile judeţului, punându-se un accent deosebit pe organizarea primei intervenţii cu forţele locale, asigurarea căilor de acces şi a surselor de alimentare cu apă, informarea cetăţenilor cu privire la măsurile elementare de prevenire a incendiilor.

Inspecţiile şi controalele efectuate la cele 51 localităţi şi 113 servicii voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă au pus în evidenţă greutăţile întâmpinate de factorii de decizie locali, pe primul loc situându-se insuficienţa resurselor financiare cu impact direct asupra asigurării dotării serviciului de urgenţă

Mai puține incendii în 2010

Comparativ cu primele nouă luni ale anului 2009, în 2010 numărul intervenţiilor a scăzut cu 11,7 % de la 1674 la 1477, iar numărul incendiilor a scăzut cu 41,4 % de la 174 la 102.

În această perioadă au fost salvate bunuri în valoare de 17.191.200 lei, iar valoarea pagubelor se ridică la suma de 1.462.660 lei.

„În 2010 nu am avut victime omenești care să-și piardă viața în urma incendiilor. Am reușit să-i conștientizăm pe oameni să-și depoziteze furajele cât mai departe de locuință, astfel încât, în cazul unui incendiu, să nu fie afectată și casa“, a spus inspectorul șef al Inspectoratului Județean pentru Situații deUrgență „Someș“ Satu Mare, Iulian Burz.
1317 vizite
Distribuie pe