Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Centru social pentru tinerii orfani
Consiliul Judeţean  - Joi, 6 Ianuarie 2011

Consiliul Judeţean Satu Mare a depus spre finanțare obiectivul de investiții ”Centrul social cu destinație multifuncțională pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului din județul Satu Mare”, din cadrul „Proiectului privind Incluziunea Socială”, obiectiv care a fost aprobat de Guvernul României în ultima şedinţă a Executivului.

 

”Proiectul privind Incluziunea Socială” include programul pentru tineri aflați în situații de risc constând în finanțarea unor centre multifuncționale care să asigure servicii sociale integrate tinerilor aflați în situații de risc, care au împlinit vârsta de 18 ani și au ieșit din sistemul de protecție a copilului, dotarea acestor centre cu echipamente și mobilier necesare funcționării, precum și activități de informare publică.

 

Centrele sunt rezidențiale și destinate ajutorării tinerilor în dificultate prin acordarea de găzduire pe o perioadă determinată, până la rezolvarea problemelor specifice cu care aceștia se confruntă, precum și activități pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă și a competențelor profesionale.

 

”Centrul social cu destinație multifuncțională pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului din județul Satu Mare”, al cărei beneficiar va fi Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a județului Satu Mare, va fi amplasat în localitatea Noroieni nr. 21/A, comuna Lazuri.

 

Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 1.557.000 lei, iar durata de realizare a investiției este de 24 luni.

 

Construcția P+1E va avea o destinație multifuncțională și rezidențială pentru 20 de tineri și vor fi create 4 noi locuri de muncă.

 

Finanțarea obiectivului de investiții se asigură din împrumutul acordat de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) ratificat prin Legea nr. 40/2007, de la bugetul de stat prin bugetul MMFPS, precum și de la bugetul local, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

1724 vizite
Distribuie pe