Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Proiect transfrontalier împotriva traficului de fiinţe umane
Florin Răchitan  - Vineri, 14 Ianuarie 2011

Filiala sătmăreană a Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului derulează împreună cu Asociaţia Segito Kez din Nyiregyhaza (Ungaria) şi Asociaţia Malteză din Beregovo (Ucraina) un proiect transfrontalier ce are ca scop limitarea traficului de fiinţe umane, în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră Ungaria – Slovacia – România – Ucraina 2007 – 2013.

 

Detaliile proiectului au fost prezentate vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, de directorul LADO Satu Mare, Olimpia Neagu, şi directorul executiv Kalman Gyula.

Potrivit datelor prezentate de aceştia, traficul cu fiinţe umane înregistrează o creştere constantă în ultimii ani, mai ales în zona de Vest a ţării, fie că e vorba de trafic de minori, de fete pentru exploatare sexuală, ori de persoane adulte pentru exploatare prin muncă.

 

Atât autorităţile, cât şi ONG-urile sunt conştiente de faptul că toate cazurile identificate de trafic de fiinţe umane reprezintă doar vârful aisberg-ului în cadrul acestui fenomen de amploare internaţională, anul trecut fiind găzduite la Centrul de asistenţă a victimelor traficului de fiinţe umane din Satu Mare doar şapte persoane, în timp ce multe alte victime nu pot sau nu doresc să apeleze la ajutorul autorităţilor şi specialiştilor.

 

Tocmai de aceea, principalele activităţi ce urmează să fie derulate în următorii doi ani în cadrul acestui proiect vor fi de natură informativă, mai ales în şcoli, pentru a atrage atenţia minorilor asupra situaţiilor în care pot să devină victime ale traficanţilor de fiinţe umane.

 

Bazându-se pe experienţa acumulată în urma unui proiect asemănător derulat în urmă cu trei ani în zona Oaşului, LADO Satu Mare va asigura un flux de informaţii de la specialiştii români spre cei maghiari şi ucraineni şi va organiza traininguri tematice pentru profesori, poliţişti şi poliţişti de frontieră.

 

Valoarea totală a proiectului este de peste 140.000 de euro, din care 90% este asigurată din fonduri europene, iar restul din finanţare proprie, respectiv de la Guvernul României.

1826 vizite
Distribuie pe