Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Rețea locală pentru combaterea violenței domestice
Ioana Gavrău  - Miercuri, 13 Aprilie 2011
Serviciul Public de Asistență Socială derulează în perioada 1.08.2010 – 31.07.2012 proiectul „Europa față în față cu violența domestică – schimb și transfer de competențe locale“. Cu această ocazie, marți, directorul instituției a chemat la masa rotundă reprezentanții locali care s-ar putea implica în stoparea fenomenului care ia tot mai mare amploare.


Proiectul are la bază ideea implementării unui program de schimb de experiență la nivel internațional, având ca țări participante pe Germania, Polonia, Belgia, Letonia, Cehia, Elveția, Olanda și România, iar scopul este de a disemina informații despre violența domestică și măsurile de prevenire ale ei.

În afara schimbului de experiențe între țări este foarte important și transferul bunelor practici, a particularităților culturale și legale. Adoptarea și testarea diverselor metode din alte țări vor ajuta participanții în munca lor“, a spus Doina Văsuț, directorul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare.


Pe plan local se dorește crearea unei rețele de acțiune, sensibilizare și informarea opiniei publice cu privire la fenomenul violenței domestice și a efectelor sale pe termen lung precum și oferirea de suport victimelor și agresorilor violenței domestice.

La întâlnirea de marți au participat reprezentanți ai Primăriei Satu Mare, Direcției Generale de Protecția Copilului, Caritas, Poliției, Jandarmeriei Sătmărene. Prin crearea rețelei locale se dorește instruirea persoanelor care întâlnesc violența domestică în munca pe care o desfășoară.
Activitățile din cadrul proiectului constă în întâlniri de lucru în cinci dintre orașele organizațiilor participante, seminarii, crearea unei pagini web, desfășurarea de activități de prevenirea, editarea și publicarea de materiale informative.

Valoarea proiectului este de 15.000 euro, iar întreaga finanțare este acordată de Uniunea Europeană.
1615 vizite
Distribuie pe