Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Şomeri cu diplomă la Satu Mare
Econtext  - Vineri, 5 August 2011

Site-ul Econtext prezintă un studiu despre ponderea şomerilor cu diplomă īn numărul total al şomerilor din fiecare judeţ din Romānia.

Potrivit acestei analize, Satu Mare se află la mijlocul clasamentului naţional din acest punct de vedere, respectiv pe locul 26.

Dupa cum era de asteptat, cei mai multi someri cu studii superioare sunt in Bucuresti, atat ca numar, cat si ca parte din totalul somerilor.

Conform studiului, īn general, judetele mari au cea mai ridicata rata a somerilor cu studii superioare.

Īn aceste cazuri functioneaza efectul de vecinatate, in sensul ca judetul mare absoarbe forta de munca din zonele vecine şi, īn acelaşi timp, īşi asumă şi un procent mai ridicat al şomajului.

Această teorie este valabilă şi īn cazul relaţiei noastre cu judeţul Cluj, ştiut fiind faptul că o mare parte tinerilor sătmăreni plecaţi la studii īn capitala Ardealului rămān acolo şi uneori īngroaşă rāndurile şomerilor cu diplomă.

Īn prima jumătate a acestui an, din cei 7.472 şomeri īnregistraţi oficial la Satu Mare, 346 au fost absolvenţi ai unor instituţii de īnvăţămānt superior, reprezentānd 4,6% din numărul total al celor fără un loc de muncă.

2060 vizite
Distribuie pe