Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Let’s Do It, Satu Mare!!!
Florin Răchitan  - Miercuri, 24 August 2011

După succesul pe care l-a avut anul trecut campania „Let’s Do It, România”, sătmărenii sunt invitaţi din nou, în 24 septembrie, să participe la cel mai mare proiect de implicare socială din ţară, ce îşi propune realizarea unei „curăţenii generale” într-o singură zi.
 


Coordonatoarea din acest an, Alina Perşa, a prezentat detalii despre proiect în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Asociaţia pentru Copii şi Tineri 4U.

 

Astfel am aflat că zeci de tineri voluntari au realizat în ultima lună cartarea teritoriului judeţului Satu Mare, adică identificarea depozitelor ilegale de deşeuri, care urmează să fie desfiinţate în cadrul acţiunii din 24 septembrie. Cartarea continuă până în 3 septembrie, iar organizatorii aşteaptă ajutorul sătmărenilor în acest sens.

 

„Voluntarii care lucrează pentru noi sunt, în general, tineri care nu posedă permis de conducere, astfel că realizează această cartare în timpul excursiilor pe care le fac cu bicicletele prin judeţ. Procedura este destul de lentă şi greoaie, astfel că au mai rămas câteva zone în care ei nu au reuşit să ajungă. Orice ajutor din partea sătmărenilor este binevenit” – a declarat Alina Perşa.

 

Zonele rămase neacoperite sunt cele din Mădăras, Carei, Doba, Moftin, Decebal, Păuleşti, Botiz şi Negreşti Oaş. Cei care văd mormane de gunoaie aruncate la întâmplare în preajma acestor localităţi sunt rugaţi să le semnaleze la numerele de telefon 0361-428.100 sau 0724-161.256 ori pe pagina de Facebook Let’s Do It Satu Mare, iar voluntarii din campanie vor avea grijă ca acele gunoaie să dispară.
 

 

În acest an, participanţii la campania „Let’s Do It, Romania” sunt ajutaţi de Primăria Satu Mare, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, iar deşeurile adunate de voluntari vor fi transportate de firmele locale de salubrizare la depozitul ecologic de la Doba.

 

„Din păcate, organizaţiile non-guvernamentale cu activitate în domeniul protecţiei mediului nu au răspuns pozitiv la apelurile noastre, ceea ce mi se pare de neînţeles. În schimb, suntem susţinuţi de mai multe ONG-uri cu activităţi umanitare, de Asociaţia Ornitologilor şi chiar de cluburile de motociclişti din judeţ” – a anunţat Alina Perşa.

 

Organizatorii campaniei au nevoie de sponsorizări constând în saci de plastic şi mănuşi, de aceea fac apel la societăţile comerciale dispuse să-i ajute. De asemenea, este binevenit şi ajutorul celor care se oferă să asigure transportul voluntarilor în zonele în care aceştia vor munci în toată ziua de 24 septembrie. 

4047 vizite
Distribuie pe