Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Vacanță în siguranță“, la final de proiect
Poliția Satu Mare  - Miercuri, 7 Septembrie 2011
Proiectul “ Vacanţă în siguranţă “ de prevenire a furturilor din locuinţe în perioada estivală, iniţiat de IPJ Satu Mare prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în parteneriat cu Poliţia Locală Satu Mare, se apropie de final, în aceste zile desfăşurându-se ample acţiuni de prevenire la nivelul întregului judeţ.


Miercuri, IPJ Satu Mare a organizat ultimele acţiuni în municipiul Satu Mare din cadrul acestui proiect. Acţiunile au avut loc de la ora 11.00, în Centrul Nou şi Centrul vechi, acestea fiind considerate zone de risc în privinţa furturilor din locuinţe.

În Centrul Nou, în zona Bulevardului Transilvania poliţiştii au discutat cu cetăţenii din blocuri, fiind căutate în special blocurile cu X etaje, întrucât acestea sunt preferate de hoţii de locuinţe, ca urmare a faptului că vecinii nu se cunosc foarte bine, dar şi a faptului că utilizarea interfonului nu se face corespunzător, accesul fiind permis practic aproape oricărei persoane care sună folosind diverse pretexte. Blocurile mai mici s-a dovedit că sunt mai rara vizate de hoţi, mai ales acolo unde vecinii se cunosc şi se sprijină reciproc în apărarea proprietăţii.


Poliţiştii au desfăşurat şi acţiuni stradale în Centrul Nou, Centrul Vechi, Grădina Romei, încercând să iniţieze discuţii cu cât mai mulţi cetăţeni, oferindu-le recomandări concrete, dar şi materiale informativ-preventive.

Acţiuni preventive au fost desfăşurate şi în zona caselor din Centrul vechi, poliţiştii constatând că oamenii ştiu, de regulă, să-şi protejeze locuinţele.


Tot miercuri, de la ora 16.00, poliţiştii vor vizita casele de vacanţă din zona Bercu Roşu, şi vor încerca să găsească împreună cu cetăţenii soluţii pentru diminuarea riscului de furturi în această zonă, aceasta fiind ultima acţiune din proiectul Vacanţă în siguranţă desfăşurată în municipiul Satu Mare.
1606 vizite
Distribuie pe