Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Anul împlinirii viselor la Fundaţia „Hans Lindner”
Florin Răchitan  - Luni, 9 Ianuarie 2012

Reprezentanţii Fundaţiei „Hans Lindner” din Satu Mare s-au declarat mai mult decât mulţumiţi de realizările din anul trecut la bilanţul prezentat în cadrul unei conferinţe de presă organizată luni la restaurantul Al Capone. Sătmărenii au făcut donaţii copleşitoare, organizaţiile de caritate s-au arătat dispuse mai mult ca niciodată la colaborare şi un număr mare de copii şi tineri au beneficiat de serviciile fundaţiei.

 

Directorul Tiberiu Koczinger a făcut o scurtă istorie a Fundaţiei „Hans Lindner”, subliniind faptul că celor 15 ani de când funcţionează oficial li se mai adaugă încă 5 ani de când familia magnatului şi filantropului german Hans Lindner derulează diverse proiecte la Satu Mare, iniţial cu sprijinul Organizaţiei Caritas.

 

Anul trecut este catalogat ca fiind deosebit de bogat în acţiuni cu caracter caritativ, conducerea Fundaţiei „Hans Lindner” dorind să transmită pe această cale mulţumiri tuturor sponsorilor, partenerilor şi numărului copleşitor de sătmăreni care şi-au donat 2% din veniturile proprii pentru finanţarea programelor de caritate, suma totală adunată astfel fiind de nu mai puţin de 107.000 de lei.

 

„Cele constatate anul trecut ne dau speranţe să visăm şi să realizăm mult mai multe decât până acum” – a declarat Tiberiu Koczinger. Ca o continuare a acestui gând, responsabila cu derularea Programului „Raza Speranţei”, Cristina Tulba, a anunţat că în acest an intenţionează să achiziţioneze aparatură medicală performantă şi să amenajeze o sală de recuperare prin mişcare pentru copiii internaţi la secţia de onco-pediatrie a Institutului Oncologic din Cluj, dar şi pentru părinţii lor, mulţi dintre ei fiind sătmăreni.

 

Un alt obiectiv propus pentru acest an este amenajarea unui cămin pentru mamele copiilor internaţi la onco-pediatrie, unde acestea ar putea să petreacă câteva ore în linişte, să aibă grijă de propria igienă şi să prepare mâncărurile preferate ale copiilor lor.
 

 

În ceea ce priveşte programele pentru tineri, Alexandra Pop a declarat că prioritare pentru acest an vor fi proiectele transfrontaliere derulate în parteneriat cu asociaţii din Ungaria şi din Ucraina.

Cel mai important proiect de acest fel, Jointec, este o continuare la nivel internaţional a Bursei Ideilor, iar responsabila cu acest program, Carmela Herczeg, a anunţat că doreşte să ia legătura cu primii bursieri care au beneficiat de sprijinul Fundaţiei „Hans Lindner” în urmă cu 9 ani pentru punerea în aplicare a planurilor lor de afaceri. Aceştia sunt rugaţi „să dea un semn de viaţă” la datele de contact pe care le pot găsi pe site-ul fundaţiei.

2404 vizite
Distribuie pe