Locale Altele
Duminica, 27 Octombrie 2024
Dum, 27 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sute de şomeri lângă standurile cu şuncă, la Bursa Locurilor de Muncă
Florin Răchitan  - Vineri, 27 Aprilie 2012

Imagini absurde vineri dimineaţa la Bursa Locurilor de Muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă: sute de şomeri adunaţi de la prima oră a dimineţii pe treptele din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, între standurile cu şuncă şi cârnaţi ale producătorilor participanţi la târgul produselor tradiţionale.

 

La ora 9 s-au deschis uşile, permiţând puhoiului de oameni să ia cu asalt birourile ocupate de reprezentanţii celor aproape 50 de firme care au oferit aproximativ 150 de locuri de muncă doritorilor.
 

 

La deschiderea oficială a participat şi prefectul Cristian Sasu, care a apreciat activitatea de consultanţă pe care o oferă reprezentanţii AJOFM, aceştia distribuindu-le formulare de CV celor care căutau locuri de muncă şi ajutându-i să le completeze.

 

Potrivit declaraţiilor directorului AJOFM, Gheorghe Tilibaşa, la ediţia din acest an a Bursei Locurilor de Muncă au fost oferite mai multe job-uri decât în anii precedenţi, dar, în acelaşi timp, se simte şi o creştere a numărului celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, rata şomajului situându-se în prezent la 4,2% din totalul populaţiei judeţului.
 

 

Cele mai multe oferte de locuri de muncă, 102, au fost în industria confecţiilor, dar au căutat angajaţi şi multe firme de asigurări sau cele care activează în domeniul construcţiilor. De asemenea, au fost disponibile 31 locuri de muncă pentru cei cu studii superioare, fiind căutaţi în special ingineri, inspectori şi informaticieni.

 

La Bursa Locurilor de Muncă au participat şi reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi ai Centrului Militar Judeţean, care recrutau îndeosebi tinerii absolvenţi de licee, prezenţi în număr mare la târg, pentru admiterea la facultăţile de specialitate în vederea urmării unor cariere în aceste domenii. De asemenea, au fost prezente mai multe firme care intermediau locuri de muncă în străinătate, în ţările occidentale fiind căutaţi îndeosebi ospătari, barmani, bucătari sau cameriste de hotel.
 

 

Cel mai mare angajator din judeţ, societatea Draxlmaier, a fost prezent cu un stand special, la care s-au înscris 70 de persoane ce urmează să participe la cursuri de calificare în meseria de montator subansamble.

 

Potrivit bilanţului alcătuit de conducerea AJOFM, la actuala ediţie a Bursei Locurilor de Muncă au participat 700 de persoane, din care au fost intervievate 504, iar un număr de 285 şomeri au fost selectaţi în vederea angajării. Alţi 42 au şi semnat deja contracte de muncă, urmând să-şi înceapă activitatea imediat după mini-vacanţa de 1 Mai.

2209 vizite
Distribuie pe