Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Organizaţia Caritas a inaugurat un nou centru social
UDMR Satu Mare  - Miercuri, 23 Mai 2012

Miercuri a avut loc la Satu Mare inaugurarea Centrului Social „Sf. Paul” pe str. Lükő Béla, colţ cu str. Marsilia, instituţie înfiinţată de Organizaţia Caritas, ca a treia unitate de acest gen.
 


La inaugurarea oficială au participat primarul Iuliu Ilyés şi preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Árpád, care au salutat deschiderea centrului, cu importanţă deosebită atât pentru municipiu, cât şi pentru judeţ.
 

 

 „Organizaţia Caritas, prezentă la Satu Mare de 22 de ani, are relaţii deosebite cu Primăria încă din anul 1996, ceea ce vom susţine şi vom dezvolta şi în viitor, la fel ca şi colaborările cu celelalte organizații de acest gen din oraş. Pentru mine este o bucurie de fiecare dată când pe paleta serviciilor sociale asigurate de municipalitate apar noi unităţi sociale, întrucât este de datoria noastră să fim atenţi la problemele celor săraci și celor nevoiaşi. Colegii mei de la serviciile sociale publice din cadrul Primăriei se străduiesc în continuu să îndeplinească această obligaţie”- a afirmat Iuliu Ilyés, candidatul UDMR pentru un nou mandat la Primăria municipiului Satu Mare.

 

Casa Sf. Paul s-a înfiinţat datorită atenţiei acordate nevoilor celor neajutoraţi, iar în cadrul acesteia se vor organiza activităţi dedicate mai ales generaţiei tinere. Programele de aici vor fi coordonate de şapte specialişti.

 

La ceremonia de inaugurare, episcopul romano-catolic Schönberger Jenő a sfinţit casa, iar în încheiere, tineri voluntari au cântat imnul voluntarilor compus de ei, în limbile maghiară şi română.

2546 vizite
Distribuie pe