Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Oşenii refuză să sacrifice caii bolnavi de anemie infecţioasă
DSVSA Satu Mare  - Vineri, 14 Septembrie 2012

În ultima săptămână, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare au evaluat şi eliminat un număr de 20 de cai cu anemie infecţioasă.

În câteva situaţii, în special din zona Oaşului (Negreşti, Gherţa, Bixad, ) au fost constatate refuzuri de eliminare a unor animale bolnave, invocându-se diverse motive, fapt care va atrage sancţiuni contravenţionale în perioada imediat următoare.


DSV precizează că toate animalele evaluate şi eliminate prin abatorizare sunt achitate la zi.

 

În cursul lunii iulie s-a desfăşurat o acţiune de reinventariere a efectivelor de animale în gospodăriile populaţiei, în scopul punerii în acord a efectivelor reale cu cele existente în baza de date.

 

În exploataţiile în care au fost constatate neconcordanţe în lunile august – septembrie se fac anchete pentru clarificarea situaţiilor identificate. Crescătorii de animale sunt rugaţi să manifeste maximă disponibilitate pentru clarificarea situaţiilor, fapt care poate ajuta la cunoaşterea corectă a stării sănătate a animalelor dar şi condiţii pentru a putea beneficia de anumite forme de sprijin din partea statului.

 

Aceste acţiuni întreprinse de către inspectorii DSVSA Satu Mare vor continua şi în  perioada  următoare, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi a animalelor, pentru a preveni difuzarea bolilor transmisibile şi reducerea riscului de apariţie a toxiinfecţiilor alimentare.           

1529 vizite
Distribuie pe