Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
DJ Flashboy – Next Generation
Sergiu Lenghel  - Luni, 12 Aprilie 2010

La cei 19 ani ai săi, sătmăreanul Alex Balog este cel mai nou intrat în breasla DJ-ilor. Atras de discoteci cel puţin la fel de mult ca de cărţi, Alex Balog a ştiut încă de la 14 ani că vrea să ajungă într-o bună zi "omul de la butoane".

 

A învăţat rapid ce are de făcut, iar după doar doi ani şi-a îndeplinit visul. Primul party oficial la care a pus muzică într-un club l-a avut la 16 ani, pe vremea când era pe băncile Liceului Forestier. De atunci a rămas cu titulatura de Flashboy.

De unde numele? S-a inspirat de la un DJ maghiar, Whiteboy, iar "Flash" înseamnă rapid, activ... aşa cum este el când se află la pupitrul tehnic.

 

SM Online: - În ziua de azi, toată lumea vrea să pună muzică. După politică şi fotbal, mai nou, tot românul ştie să pună muzică. Aşa o fi?


Dj Flashboy: - Ai dreptate, cum trec anii, tot mai mulţi ar vrea să pună muzică şi toată lumea ştie să pună muzică, într-adevăr, dar nu toată lumea ştie să şi mixeze şi nu toată lumea are un crez artistic despre muzică. Cu winamp şi un copil de 6 ani poate să fie DJ în lumea de azi.

SM Online: - Tu cum ai intrat în breasla DJ-ilor? La vârsta asta bănuiesc că mai ai multe de învăţat în această meserie...

Dj Flashboy: - Eu ascultam foarte multă muzică electronică de mic copil, însă pe vremea aceea în oraşul nostru nu era foarte dezvoltată cultura de clubbing. Prin anul 2005 am început să ies foarte mult cu prietenii în oraş, mai precis pe la Helios, unde puteam vedea şi auzi prima dată cum se mixează live de pe CD playere şi mixer. Până atunci am mixat numai pe diferite programe pe calculator. Atunci era la modă funky house-ul, care şi-a lăsat amprenta şi pe stilul meu muzical. Ceva mai târziu, am ajuns să pun muzică la X-Pub, Dolce şi Score Pub. Având în vedere că apar întotdeauna lucruri noi şi interesante în acest domeniu, bineînţeles că şi eu mai am mult de învăţat, mai ales la capitolul producţie.

 

SM Online: - Despre proiectul radiodj.ro ce ne poţi spune?

Dj Flashboy: - Proiectul Radio DJ România este un post de radio on-line, strict cu muzică electronică, unde am şi eu o emisiune, de trei ani, în fiecare duminică de la ora 16:00, care se numeşte Funky Beats şi care se bucură de mulţi ascultători. Cel care a avut iniţiativa acestui post este sătmăreanul Marius Vaida, el este fondatorul. În aceşti trei ani i-am putut avea ca invitaţi în emisie pe Michael Gray (UK), Milton Jackson (UK), Sterbinszky (HU), Maxim Kuznyecov (HU), Budapest Deep Café (HU), Snake Sedrick (HU), Kincses (HU), Cj Wega (HU), Optick, Horace Dan D, Mihai Popoviciu, Carlos, Lucian Bărbulescu şi mulţi alţii.

 

SM Online: - La cei 19 ani ai tăi, poţi spune că ai experienţă sau mai ai până să ajungi un DJ adevărat? Cum ar trebui să fie un DJ adevărat?

Dj Flashboy: - La vârsta mea pot spune că am experienţă ca DJ, deoarece am mixat în destule cluburi deja, cum ar fi: London Pub (Ambud / Satu Mare), The One, Dolce Caffe & Club, Club Infinity, Inside, Old Times Spirit, Casa de Cultură GM. Zamfirescu, X-Pub, Romantic, Central, şi altele.

Plus că am mixat la un eveniment outdoor anul trecut, mai precis la House Parade Timişoara, cu un public de peste 8.000 de petrecăreţi, unde erau invitaţi de renume mondial: Talla 2XLC, Andy Duguid, Johan Gielen, Marcell Woods, Jonas Steur, Airbase, Ton TB, Sean Tyas. Însă, ca să ajung un DJ adevărat îmi trebuie şi mai multă experienţă, plus mult efort psihic, fizic şi, bineînţeles, financiar. Pentru mine, un DJ adevărat este şi producător, nu numai disc-jokey, şi este şi propriul său manager.

SM Online: - La Satu Mare ai şansa sa te afirmi?

 

Dj Flashboy:  - Aici îţi dau un răspuns foarte hotărât, NU! Ca DJ de club nu prea ai şansa să te afirmi în Satu Mare, deoarece aici încă nu s-a format cultura de clubbing, aşa cum se petrece în oraşele mai mari, însă cred că încet-încet mergem spre bine. Şi încă ceva, sunt prea mulţi DJ şi puţine cluburi la noi. Dacă vrei să faci ceva cu adevărat spectaculos în acest domeniu, aici nu se merită, pentru că nu ai public larg pentru muzica electronică.

 

SM Online: - Care sunt DJ-ii tăi preferaţi?

 

Dj Flashboy: - Preferaţii mei sunt Alex Niggelman, Noir, Sonny Fondera, Audiojack, Joris Voorn, Doomwork, Joey Youngman, Junior Jack, Wez Clarke, Freemasons, Ian Carey, Moto Blanco, Shapeshifters, Axwell, Deniss Christopher, Michael Gray, Seamus Haji, Milk & Sugar, Hot22, Jamie Lewis, Hardsoul, iar lista poate continua...

 

SM Online: - Eşti student şi câştigi doar din muzică? Eşti mulţumit? Ce planuri ai pe viitor?

 

Dj Flashboy: - Ceea ce câştig din muzică e foarte puţin, mai mult este un hobby, deocamdată. Dacă sunt mulţumit sau nu, aceasta e o întrebare interesantă, la care pot spune doar că această "meserie" are atât vibraţii pozitive, cât şi aspecte negative.

Dacă tot spuneam de meserie, pe viitor vreau să intru şi eu în legalitate, în ceea ce priveşte autorizaţia pentru prestări de servicii în acest domeniu, plus licenţa pentru muzica luată de pe Internet, însă, deocamdată, pur şi simplu nu am cum să plătesc 750 lei pentru un curs şi 1.500 lei/an pentru muzica luată de pe Internet, în timp ce nu sunt DJ rezident sau nu am invitaţii frecvente la evenimente.

Sunt student la facultate aici în Satu Mare, la Babeş-Bolyai, profil Administraţie Publică. Mă mai pasionează şi fotografia, dar deocamdată mă axez pe facultate şi pe hobby-urile mele, o să vedem ce fac mai încolo. Iar ca să ajung la nivelul la care să fiu invitat în cluburi şi în alte oraşe sau în alte ţări, am nevoie de producţii proprii, cât mai multe, şi de un manager care să se ocupe de promovarea mea, dar cred că orice e posibil. Am început să mă ocup deja de producţii. Mi-am instalat în urmă cu câteva zile software-ul special de producţii audio, să vedem ce o să iasă.

7226 vizite
Distribuie pe