Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Cybercomandament” al Pentagonului împotriva atacurilor informatice
Gândul  - Vineri, 29 Mai 2009

Atacurile neîntrerupte asupra computerelor guvernamentale din SUA, duse de hackeri teribilişti, dar şi de guverne străine (în special de către China) au determinat Pentagonul să reconfigureze apărarea Americii în spaţiul virtual prin crearea unui aşa-numit „Cybercomandament”.

The New York Times dezvăluie că preşedintele Barack Obama se pregăteşte să semneze un ordin confidenţial privind înfiinţarea noii structuri, menită să poată duce toate tipurile de război informatic, atât în defensivă, cât şi în ofensivă.

Teoretic, noua structură militară va fi complementară eforturilor depuse de către cele 16 agenţii din subordinea Departamentului Securităţii Interne (DHS) pentru protejarea computerelor guvernamentale civile.

În practică, „cybercomandamentul” se va ocupa şi de protecţia unor domenii în care Pentagonul nu ar trebui să aibă vreun amestec – securitatea tranzacţiilor bursiere, a schimburilor financiare internaţionale şi a sistemelor de gestiune a traficului aerian.

Aceasta ridică pentru Administraţia Obama o problemă similară celei cu care s-a confruntat George W. Bush, anume a amestecului Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) în acţiuni de spionaj pe teritoriul naţional. Cu 3.000 de angajaţi şi având la dispoziţie unele dintre cele mai performante mijloace de interceptare a comunicaţiilor electronice din lume, NSA urmează să deţină principalul rol în „Cybercomandament”.

Americanii, spionaţi de propriul guvern?

Totuşi, prin lege, NSA nu poate intercepta decât comunicaţii din afara SUA, astfel că permisiunea acordată de George W. Bush pentru extinderea interceptărilor şi asupra teritoriului naţional, în cadrul războiului antiterorist, a stârnit un imens scandal.

Tags: cyber  commandment  pentagon  
3629 vizite
Distribuie pe