Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concursul Recitatio – ediția VII
Consiliul Județean Satu Mare  - Sambata, 30 Martie 2013

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a participat la concursul  ”Recitatio”, organizat de Consiliul Județean și Centrul Judeţean pentru Conservarea Creaţiei Populare. Cu acest prilej, Adrian Ștef s-a adresat participanților la concurs :

 

”Concursul Recitatio a ajuns anul acesta la cea de-a VII-a ediţie, iar an de an sunt tot mai mulţi concurenţi înscrişi. Recitatio este un eveniment la care ţin foarte mult, pe care l-am încurajat de la primele ediţii şi care mă bucur că are succesul pe care îl are acum.

 

Am spus-o şi anul trecut, o spun şi anul acesta: îl felicit pe poetul Felician Pop că se încăpăţânează an de an să organizeze acest concurs. Este interesant să vedem cum liceenii sătmăreni descoperă poeţii sătmăreni şi remarcabil este numărul mare de poeţi cărora concurenţii le aleg să le recite poeziile.

 

Avem dovada că în Satu Mare sunt poeţi de o mare valoare şi pe care mă bucur că reuşim să-i sprijinim prin ajutorul pe care îl dăm Asociaţiei Scriitorilor din Nord-Vest, editurii Citadela, Centrului Judeţean pentru Conservarea Creaţiei Populare, dar şi altor evenimente prestigioase, Zilele Poesis sau Zilele Revistei Acolada.

 

Prin cultură, prin valorile tradiţionale pe care le avem, putem să aducem un spor de valoare şi atractivitate judeţului nostru.  Cultura este un fenomen viu, dinamic, în perpetuă metamorfoză. Îi felicit pe concurenţi, toţi sunteţi câştigători în opinia mea, sunteţi cu toţii foarte talentaţi. Vă mulţumesc că aţi participat la concurs şi vă aştept şi anul viitor”.

1299 vizite
Distribuie pe