Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A început Festivalul de Teatru „Fără Bariere” – ediţia VII
Florin Răchitan  - Vineri, 24 Mai 2013

Într-o sală nu tocmai plină, vineri seara a avut loc deschiderea oficială a ediţiei din acest an a Festivalului de Teatru „Fără Bariere”, care împlineşte deja „cei şapte ani de acasă”.
 

 

După cum s-au exprimat oficialităţile prezente la deschiderea festivă, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, se speră că ediţia din acest an va aduce satisfacţii culturale şi spirituale unui număr sensibil mai mare de sătmăreni la următoarele spectacole, invitaţi să aprecieze munca unor personalităţi ale artei dramatice precum regizorul Silviu Purcărete.

 

În cele zece zile ale festivalului, organizatorii propun 29 de reprezentații cuprinse într-o paletă bogată de tipuri de spectacole – de la one-man-show-ul de  studio la marea montare scenică, de la spectacolul în aer liber la film, un spectru larg de autori dramatici – de la Boccaccio la Caragiale, de la Moliere la Mimi Brănescu, o panoplie reprezentativă a ideilor regizorale – de la Bocsárdi la  Silviu Purcărete, de la Dabija la Sorin Militaru și Attila Keresztes, dar, mai ales, mulți actori talentați de la teatrele din București, Debrecen, Tg. Mureș, Beregovo, Sibiu,  Nyíregyháza, Petroșani, Tg. Jiu, Miercurea Ciuc și Piatra Neamț.

 

Citiţi AICI detalii despre spectacolele de la acest sfârşit de săptămână, iar AICI puteţi consulta întregul program al festivalului.

1381 vizite
Distribuie pe