Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Viață pentru mediu, viață pentru om” etapa finală
Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare  - Luni, 3 Iunie 2013

Agenția pentru Protecția Mediului APM Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean ISJ Satu Mare, CCR LOGISTICS SYSTEMS RO, SC Alpin SRL și partenerii maghiari au lansat în perioada octommbrie 2012 – iunie 2013, cea de a şaptea ediţie a Programului internațional de educaţie ecologică “Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om” care are în acest an şcolar are ca temă: importanţa combaterii plantei invazive ”Ambrosia” corelată cu colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile.

În urma lansării Programului de la nivelul județului Satu Mare s-au înscris 42 de instituții de învățământ: 25 școli gimnaziale și 17 licee, iar la nivelul județului Szabolcs Szatmar Bereg din Ungaria s-au înscris 14 gimnazii și 11 licee.

Numărul mare de instituții de învățământ înscrise denotă interesul mărit al instituțiilor de a implementa programe de educație ecologică iar numărul beneficiarilor să fie cât mai mare. Astfel de la fiecare instituție de învățământ a participat cu un echipaj format din 3 elevi și un cadru didactic coordonator.

După desfășurarea cu succes a cursurilor de instruire pentru cadrele didactice coordonatoare de program și a etapei județene a concursului teoretic  desfășurate în Satu Mare și Nyiregyhaza- Ungaria, Programul ”Viață pentru mediu, viață pentru om” se va finaliza cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, prin desfășurarea concursului internațional de proiecte cu tema: Campanie de combatere a plantei inazive ”Ambroasia”, la care vor participa cele 16 echipaje câștigătoare de la etape județene din cele două țări partenere.

Locația concursului va fi: Hotelul Astoria, din municipiul Satu Mare, în data de 5 iunie, începând cu ora 11.00.

1496 vizite
Distribuie pe