Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmarul din ţara piticilor – expoziţie de machete şi origami
Florin Răchitan  - Miercuri, 12 Iunie 2013

Miercuri a avut loc, la Muzeul de Artă din Piaţa Libertăţii, vernisajul unei expoziţii inedite, cuprinzând lucrări de origami şi machete din hârtie, lemn şi plastic ale unor clădiri-simbol şi monumente din Satu Mare şi din întreaga lume.

 

Cu titlul „Sătmarul din ţara piticilor”, expoziţia cuprinde lucrări pentru care cei patru artişti sătmăreni – Nagy Istvan, Cristian Daniel Jurge, Felleg Gabor şi Kegyes Sandor – au obţinut nenumărate premii la concursuri internaţionale specifice, în timp ce această artă este mai puţin cunoscută publicului sătmărean.

 

Vizitatorii au ocazia să admire, de exemplu, catedralele din Satu Mare, clădirea Teatrului de Nord sau a Muzeului Judeţean, Turnul Pompierilor, machete ale unor cetăţi antice sau medievale, dar şi machete perfect funcţionale ale unor vase de război, care plutesc şi se deplasează pe apă întocmai ca modelele lor gigantice.




 

Potrivit declaraţiilor celor patru artişti, o piesă de acest gen se realizează din materiale produse de ei înşişi în perioade cuprinse între 3 şi 12 luni, în funcţie de complexitate. Cu toţii lucrează în timpul zilei şi practică această artă ca hobby, în orele libere.



 

Expoziţia este deschisă până în 26 iunie, iar biletul de intrare costă 2 lei pentru un copil şi 3 lei pentru un adult.

2135 vizite
Distribuie pe