Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Parada portului popular șvăbesc, de Sărbătoarea Recoltei
Consiliul Județean Satu Mare  - Luni, 9 Septembrie 2013

Ca în fiecare an, Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni Gemeinsam, în colaborare cu Forumul Democrat German, a organizat la sfârșitul săptămânii Întâlnirea ansamblurilor de dans popular german cu ocazia „Serbării Recoltei”.


 

La această ediție au participat formaţii de dans popular german din Orşova, Vişeu de Sus, Petreu, Zajta/Ungaria, Tăşnad, Cămin, şi Satu Mare, precum şi Fanfarele Reunite din Foieni, Urziceni şi Ciumeşti.


 

Programul manifestării a început sâmbătă dimineaţa în sala Wendelin Fuhrmann al Centrului Cultural German cu un atelier de dans, în cadrul căruia tinerii au avut ocazia să învețe diferite dansuri populare germane.


 

 

Sâmbătă după amiază a avut loc vernisajul expoziţiei foto „Voluntariat pentru comunitate” urmat de o masă rotundă pe tema „Muncă voluntară de tineret”.


 

După acest moment a avut loc tradiționala paradă a portului popular german prin centrul municipiului Satu Mare, la care au participat, printre alții, și președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, respectiv Rudolf Riedl.
 

 

Ajunse în parcul central din Piața Libertății, formaţiile de dans participante au prezentat un spectacol cultural, continuat cu o serată de dans la care a evoluat formaţia Beckslash din Tăşnad. Manifestările de Erntedankfest s-au încheiat duminică dimineața cu o slujbă festivă la biserica Calvaria.

1663 vizite
Distribuie pe