Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concursul de recitări „Recitatio” ajunge la a VIII-a ediție
Consiliul Județean Satu Mare  - Joi, 20 Martie 2014

În frumoasa locație a Filarmonicii „Dinu Lipatti” Satu Mare va avea loc vineri, de la ora 16.00, concursul de recitări din lirica poeților sătmăreni „Recitatio” care anul acesta ajunge la cea de-a VIII-a ediție, una care se anunță a fi la fel de impresionantă ca și cele anterioare. Evenimentul este organizat de instituțiile subordonate Consiliului Județean: Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale și Biblioteca Județeană Satu Mare cu sprijinul Asociației Scriitorilor de Nord-Vest,

În urmă cu şapte ani la iniţiativa scriitorilor: Felician Pop, Robert Laszlo, Vasile Rus şi Aurel Pop s-a luat hotărârea de a se organiza o acţiune prin care să se aducă în atenţia publicului sătmărean, creaţia poeţilor sătmăreni. 

În acest sens s-a organizat concursul de recitări din lirica poeţilor sătmăreni „Recitatio”, aflat în acest an la cea de-a VIII-a ediţie. An de an participarea elevilor din şcolile municipiului şi judeţului Satu Mare a fost în centrul atenţiei atât în rândul dascălilor, dar mai ales al elevilor.  Numărul acestora de fiecare dată a crescut atât numeric, cât și din punct de vedere al interpretării de către elevi a creaţiilor poeţilor sătmăreni. 

În fiecare an manifestarea a fost  mediatizată  prin afişe, invitaţii, prin spaţiul virtual (internet), fapt realizat şi în acest an. Juriul format din personalităţi de specialitate au „cântărit” prestaţia fiecărui concurent, răsplătit prin premii constând în diplome, bani şi cărţi ale scriitorilor sătmăreni.

La fiecare ediţie oficialităţile  judeţene şi municipale au onorat cu prezența și o vor face și în acest an. De fiecare dată în cadrul manifestării şi-au adus contribuţia artişti locali (folk, muzică clasică, muzică populară) contribuind astfel la buna desfăşurare a manifestării.

Vă adresăm cu căldură invitația de a fi alături de liceenii sătmăreni care se vor întrece vineri în recitările poeziilor preferate ale autorilor sătmăreni. Momentele muzicale din cadrul concursului vor fi asigurate de George Negrea, care va interpreta muzică folk și de grupul ”Românașul” cu un recital de muzică populară. 

955 vizite
Distribuie pe