Locale Altele
Duminica, 27 Octombrie 2024
Dum, 27 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dorel Coica: „Oros a fost cel mai slab director de teatru”
Veronica Hodas  - Luni, 19 Mai 2014

Primarul municipiului Satu Mare Dorel Coica a pus la punct unele discuții legate de noul manager al Teatrului de Nord Satu Mare, Vasile Țăran.

Edilul-șef a fost foarte revoltat pentru că unii „cârcotași” au avut de adus unele comentarii, poate injuste, legate de câștigătorul concursului care a avut loc în 13 mai. Acesta este foarte mulțumit deoarece de acum înainte, cel care va conduce teatrul va fi un economist cu experiență care va ști să gestioneze banul public pentru dezvoltarea teatrului și speră ca relația dintre cele două secții, română și maghiară, să devină mai bună.

„Nu voi mai admite ca banul public să fie folosit așa cum i-au folosit domnii actori care au fost în funcții de conducere. Eu îi monitorizez dacă își fac treaba, dacă nu își fac treaba ne gândim în perspectivă la altceva. Vom lua modelul de la Wolfenbuten, unde funcționează un teatru de 400 de locuri care au 1.570 abonamente pe 400 de locuri”, a spus primarul.

Primarul Dorel Coica a spus despre fostul director al Teatrului de Nord Satu Mare, Sorin Oros, că „a fost cel mai slab director de teatru din câți am văzut în Satu Mare. Din păcate a fost aservit politic, a făcut jocurile unui partid”, iar actorilor să se ocupe de teatru, deoarece teatrul va avea și un director artistic care împreună cu managerul se vor ocupa de programul artistic.

Directorul artistic va fi unul dintre cei mai buni actori ai Teatrului de Nord și să nu vă gândiți la Sorin Oros. Coica e de părere că și piesa pe care acesta a prezentat-o la aniversare, e vorba de Woyzeck Transilvania, a fost una cu scene de violență fizică și psihică, incest și adulter, iar asemenea piesă nu trebuia prezentată în fața copiilor care au fost prezenți în sală. 

„Nu se poate ca la așa aniversare să prezinți astfel de piesă, îmi arăta mie că în secolul XXI, că încă suntem și vom fi dominați de austroungari și așa mai departe. Pentru mine a fost o decepție totală și îl întreb pe Oros în mod public ce căuta copii de la Școala de Arte să vadă așa oribilă piesă, cu alcoolici, cu ungurii care îi taie gâtul altuia?. Eu m-am îngrozit și așa ceva nu mai vreau să văd în Satu Mare. Dacă domnul Oros este foarte bun în organizarea astfel de spectacole, îl așteaptă din nou garajul Statelor Unite. S-a terminat epoca Oros, pentru mine este cea mai mare decepție și nu mai vreau astfel de oameni la teatru. Director artistic va fi un om care să știe să selecteze spectacole și să facem în Satu Mare teatru adevărat și să fie sala plină de spectatori”, a declarat primarul, Dorel Coica.

Tot în cadrul conferinței am aflat că „domnului Oros” i-a fost prelungit mandatul de două ori tocmai pentru a face ca spectacolele să se joace cu sala plină de spectatori, așa cum e la secția maghiară, dar conform spuselor primarului, nu a făcut absolut nimic bun pentru teatru sătmărean deoarece  „Oros se pricepe numai la sex, alcoolici, la tăiat gâtul și așa mai departe, căci asta e specialitatea lui”.

Cu toate că nu este un artist sau om de cultură, edilul-șef a subliniat că se va implica în activitatea teatrului, deoarece nu mai dorește ca cele 9 miliarde de lei să se folosească pentru trei, patru piese într-o stagiune. Noul manager va avea ca temă să organizeze o expoziție a costumelor de teatru. 

 

 

2811 vizite
Distribuie pe