Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pianistul Bogdan Ota va susține un concert la Filarmonica „Dinu Lipatti”
Veronica Hodas  - Marti, 20 Mai 2014

Pianistul și compozitorul Bogdan Ota este prezent la Satu Mare unde joi, 22 mai, de la ora 19.00, va susține, în premieră, un concert pe scena Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” intitulat „Piano by candlelight”, o poveste muzicală ce radiază magie și emoție pură.

Bogdan Ota este unul dintre cele mai sonore nume din industria muzicală contemporană și unul dintre artiștii români cu cea mai spectaculoasă ascensiune din ultimii ani. Absolvent al Universității de Arte ”George Enescu” din Iași, artistul român a ajuns extrem de cunoscut și apreciat în întreaga lume o dată cu participarea sa la competiția ”Norway Got Talent”, în 2011, unde a înregistrat un succes fulminant.

Compozitorul, cunoscut pentru anvergura concertelor sale, a optat de această dată pentru varianta acustică astfel încât gingășia lucrărilor muzicale special alese pentru acest eveniment să adere cu ușurință la sufletul spectatorului.

Artistul a declarat în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o marți în holul filarmonicii, alături de PR-ul, Corina Ștefan, faptul că a venit cu foarte mare bucurie la Satu Mare și totodată cu emoție deoarece nu știe cât de familiarizați sunt sătmărenii cu muzica lui „voi vedea asta joi, în sala de spectacol dacă e la mare căutare muzica aceasta sau mai puțin în această zonă a țării”.

„Am venit în Satu Mare cu foarte mare bucurie, am ceva prieteni stabiliți aici, conexiuni pe care mi le-am făcut în alte zone din țară. Despre această filarmonică și despre sala filarmonicii am auzit și am primit foarte multă înțelegere de la domnul director și ne ajută în privința acestui concert. În primă audiție în Satu Mare sunt împreună cu colegii mei Emerich Ghercă – violoncel și Radu Cotoman – vioară. Vom cânta piese compuse de mine, aranjate pentru aceste eveniment în formulă de trio. Acesta este un eveniment în avampremiera unui concert mai mare pe care vrem să-l facem la Satu Mare.Un concert mai mare care implică costuri mult mai mari cu orchestră, cor și tot ce intră în această rețetă pe care noi îl folosim”, a declarat pianistul Bogdan Ota.

Cu ocazia acestui concert, Bogdan Ota le-a pregătit fanilor sătmăreni câteva surprize. Acesta va prezenta în primă audiție compoziții care vor fi incluse pe viitorul său album, iar pe lângă acest lucru, în deschiderea concertului vor cânta două artiste talentate. „Politica noastră în momentul în care venim cu un astfel de spectacol în orașe este să promovăm pe scenă un talent local care are mai puține posibilități să cânte în fața unui public mai mult sau mai puțin numeros. Ne-am gândit că în astfel de evenimente este o ocazie foarte bună să se obișnuiască cu publicul, iar acesta la rândul lui să facă cunoștință cu artistul indiferent cât e el de mic. Dacă talentul există și artistul promite, de ce nu”, a spus artistul.

„Suntem optimiști că reacțiile vor fi favorabile din ceea ce am văzut deja din partea fanilor. Vom avea și o surpriză pentru public, vom invita două talente din această zonă care vor deschide acest concert. O parte din încasările din vânzarea biletelor vor fi direcționate înspre aceste două talente pentru a susține activitatea lor muzicală. Sunt două eleve care studiază pian, una e din Oradea, iar cea de-a doua din Satu Mare”, a declarat PR-ul Corina Ștefan.

Ota a mai adăugat că va mai venit la Satu Mare în toamnă când va lansa cel de-al doilea album. „Am vrea ca următorul concert la Satu Mare să îl facem în toamna acestui an, parte de lansare a noului album. Acesta e planul acum în luna mai, sănătate să avem căci restul sunt realizabile. De data aceasta voi începe cu  zona Transilvaniei, Cluj, Oradea, Satu Mare, Târgu Mureș, Brașov” ,

Biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii „Dinu Lipatti”, prețul este de 30 de lei. Rezervările se fac la telefon 0768.601.779.

2213 vizite
Distribuie pe