Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concert extraordinar „Liviu Borlan – după 20 de ani” la Castelul Karolyi
Direcția de Cultură și Sport Carei  - Duminica, 22 Iunie 2014

În Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc sâmbătă, un extraordinar concert de seară intitulat Liviu Borlan - „după 20 de ani”.


Anul acesta se împlinesc douăzeci de ani de la trecerea în neființă a compozitorului, originar din Sanislău, care și-a desfășurat o bună parte din activitate în municipiul Baia Mare, în calitate de profesor de armonie, contrapunct, forme muzicale și estetică la liceul de Artă din Baia Mare, metodist la Consiliul Județean al Sindicatelor, instructor al Centrului Județean de Îndrumare a Creației Populare Maramureș.

Evenimentul a fost deschis de profesorul Gheorghe Fechete, care a prezentat publicului câteva detalii din biografia cunoscutului compozitor Liviu Borlan. 

Borbely Patricia și Larisa Latiș, eleve în cadrul cercului de muzică ușoară de la Centrul Cultural al municipiului au interpretat trei melodii, dintre care una, compoziție a lui Liviu Borlan,  piesa „Nu mai sunt copil”. Acestea au fost acompaniate la pian de profesorul lor, Szűcs József.


Concertul a fost susținut de renumita Corală Armoniadin Baia Mare, condusă de prof. Mihaela Bob Zăiceanu. Corala a interpretat melodii din repertoriul unor compozitori precum: Liviu Borlan, Tudor Jarda, Lucian Nireșteanu, Gh. Goian, Gh. Danga, Pretorian Vlaiculescu, Sabin Pautza și Constantin Arvinte.Publicul a putut asculta piese precum Taina Creștinătății compusă de Liviu Borlan, Nunta Țărănească a lui Tudor Jarda, Ceteruica din trei lemne și Cântec din Chioar ale lui Liviu Borlan sau Sârba pe loc a lui Gheorghe Danga.


Finalul a fost completat de tradiționalul „Mulți ani trăiască”, spectatorii cântând alături de interpreți. Ropotele de aplauze intense au reprezentat dovada emoției puternice transmise de talentații artiști din Baia Mare.

1958 vizite
Distribuie pe