Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Zeci de participanți la „Săptămâna Mobilității Europene”
Veronica Hodas  - Duminica, 14 Septembrie 2014

Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Primăria municipiului Satu Mare, Primăria Vetiș,  Asociația „4Wild Moments” și Primăria Csenger au organizat sâmbătă, evenimentul „Săptămâna Mobilității Europene” care a avut ca temă „Our streets, our choices – Străzile noastre, viitorul nostru”.

Manifestarea a avut ca scop promovarea mersului pe bicicletă și cu caiacul ca mijloace alternative de deplasare în Valea Someșului. Evenimentul a avut loc la cap pod Decebal, unde zeci de caiaciști și bicicliști care au dorit să se alăture au primit la fața locului, din partea directorului APM, Elisabeta Bekessy, informații legate de traseul deplasării.

Cei care au ales ca mijloc de transport caiacul, s-au deplasat pe Someș de pe raza municipiului Satu Mare până în Csenger, iar bicicliștii pe malul stâng al Someșului din muncipiul Satu Mare, de-alungul pistei de bicicliști realizată prin proiectul HURO ”Pe două roți” până la graniţa cu Ungaria.

Menționăm faptul că au avut loc manifestări rodeo fresstyl- acrobații cu caiacele și plimbări cu caiacele pe râul Someș, după care s-a dat starul marșului ciclist.

La eveniment au participat primarul Dorel Coica, consilierul local Masculic Csaba și directorul adjunct al Bibliotecii Județene Satu Mare, Robert Laszlo.

După sosirea participanţilor din România şi Ungaria, în zona de graniţă din vecinătatea localității Oar (digul de pe mal stâng al râului Someş, pe direcţia bornei L.86) a avut loc o dezbatere publică pe tema viitoarelor proiecte de interes comun în domeniul protecției mediului în contextul domeniilor de eligibilitate ale Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria România 2014-2020 care urmează să se devină operațional în primăvara anului 2015.

Manifestările dedicate acestui eveniment s-au finalizat cu o binemeritată masă câmpenească asigurată de Primăria comunei Vetiș.

 

1222 vizite
Distribuie pe