Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Maratonul Poeziei Româneşti la Carei
Direcția de Cultură Carei  - Joi, 15 Ianuarie 2015

De Ziua Culturii Naţionale, la Castelul Karolyi a avut loc joi Maratonul Poeziei Românești. Cea de-a doua ediție a acestui inedit eveniment, organizat de Direcția de Cultură și avându-l ca și gazdă pe Adrian Ștefănuți, s-a bucurat de prezența a peste 300 de elevi de la șase instituții de învățământ din municipiul Carei.

  Au participat elevi de la Școlile Gimnaziale nr.1, nr 3, Vasile Lucaciu și Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu”, Liceul Teoretic Carei.

În cadrul evenimentului, cei prezenți au recitat poezii, creații ale autorilor români precum Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Adrian Păunescu, George Coșbuc, Nichita Stănescu, Marin Sorescu sau Mircea Cărtărescu.

Maratonul de poezie a reprezentat o bună oportunitate pentru elevi de a se familiariza cu lirica românească, cu recitarea în fața unui public. De asemenea, aceștia au avut ocazia să se cunoască mai bine și prin intermediul unei activități extrașcolare, mai puțin solicitante decât rigorile unui concurs.    

La Maratonul de Poezie au participat, pe lângă elevi și persoane pasionate de poezie, care au avut posibilitatea să citească sau să recite din cărțile puse la dispoziţie de organizatori, cu sprijinul Bibliotecii Municipale Carei.

În cadrul aceleiași zile, reprezentanții Direcției de Cultură a Municipiului Carei, ai Centrului Cultural Carei și ai Bibliotecii Municipale au depus „coronițele culturii” la plăcile memoriale, busturile sau mormintele reprezentanților culturii din municipiul Carei. Au fost depuse coronițe în semn de omagiu la busturile sau plăcile memoriale ale lui Simion Bărnuțiu, Corneliu Balla, Pall Francisc, George Marchiș, Stefan Ruha, Fényi István, Deák Endre, Péter Karácsonyi.

1535 vizite
Distribuie pe