Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Satu Mare se înfrăţeşte cu Lvov
Primăria Satu Mare  - Miercuri, 4 Februarie 2015

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, alături de prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, au efectuat la începutul acestei săptămâni o vizită de lucru  în oraşul Lvov din Ucraina, vechi centru comercial şi multicultural, cunoscut şi în cronicile româneşti sub numele Lemberg.

La invitaţia primarului gazdă a avut loc o întâlnire cu delegaţia sătmăreană în vederea stabilirii unor relaţii de înfrăţire între oraşe. S-a pus în discuţie posibilitatea unei strânse legături de colaborare pe plan economic, cultural, social şi sportiv.

Cu această ocazie, edilul municipiului Satu Mare l-a invitat pe primarul oraşului Lvov în vizită la Satu Mare pentru a stabili detaliile protocolului de înfrăţire între cele două oraşe. Delegaţia din Satu Mare a fost primită şi de mitropolitul Bisericii Ortodoxe din regiunea de Vest a Ucrainei.

În această perioadă s-a desfăşurat la Lvov un festival internaţional de muzică sacră, la care a participat Corul Religios „Lăudăm pe Domnul” din zona Maramureşului istoric. Grupul român s-a bucurat de un mare succes, fiind aplaudat minute în şir de spectatori.

1091 vizite
Distribuie pe