Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Expoziție de jucării la Muzeul de Artă
Veronica Hodas  - Marti, 7 Aprilie 2015

Cu ocazia simpozionului internațional „Grădinița de copii-evoluție instituțională și invocație didactică”, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Prefectura și Primăria Satu Mare au organizat marți, la Muzeul de Artă Satu Mare, venisajul expoziției de jucării a colecționarului Cristian Dumitru.

Sutele de jucătorii expuse în holurile Muzeului, sunt doar o mică parte din colecția de jucării adunate pe parcusul a patru decenii de către Cristian Dumitru.

La eveniment au participat prefectul Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, viceprimarii Marcela Papici și Radu Roca, dar și educatoare din județele Sălaj, Maramureș, Satu Mare dar și din Regiunea Transcarpatia (Ucraina).

Adrian Ștef a vorbit despre necesitatea unor asemenea expoziții deoarece „formarea individuală începe la grădiniță”. De asemenea, Radu Roca a subliniat faptul că „pentru mine acest vernisaj este un moment de bucurie și emoție”.

Expoziția reunește păpuși din cârpe, coceni, mașinuțe, tancuri dar și jocuri folosite mai demult în actul educațional din ciclul primar, etc.

Jucăriile expuse pot fi văzute până pe data de 5 mai.

1313 vizite
Distribuie pe