Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Internaţională a Romilor, sărbătorită la Satu Mare
Florin Răchitan  - Vineri, 17 Aprilie 2015

Cu puţină întârziere faţă de data oficială (da’ mai bine mai târziu ca şohan!) sătmărenii de etnie romă au sărbătorit vineri Ziua Internaţională a Romilor, în cadrul unei manifestări ce a avut loc în sala festivă a Muzeului Judeţean Satu Mare.

Evenimentul a început cu intonarea imnului romilor de pretutindeni „Gelem, Gelem”, iar şefa Biroului pentru Problemele Romilor din cadrul Prefecturii Satu Mare, Rozalia Bondrea, i-a invitat pe scenă pe liderii diferitelor ONG-uri şi comunităţi ale romilor din judeţul Satu Mare pentru a se adresa, cu discursuri mai mult sau mai puţin stângace, publicului de toate vârstele.

Şi deoarece toată lumea aştepta spectacolul, pe scenă a apărut taraful ţigănesc din Ardud, care a asigurat fondul muzical pentru dansurile ansamblurilor din Carei, Negreşti-Oaş şi Stâna, primite cu ropote de aplauze şi demonstraţii ad-hoc de dansuri şi în rândurile publicului.

Manifestarea a fost organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale. ”Ziua Internațională a Romilor este importantă nu doar pentru membrii acestei comunități, ci și pentru întreaga societate. Este lăudabil faptul că această comunitate reușește să-și păstreze tradițiile de veacuri și putem afirma că această comunitate a romilor este reprezentativă pentru județul nostru” - a declarat directorul Centrului de Creație, Robert Laszlo.




2782 vizite
Distribuie pe