Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Demonstraţii de tir cu arcul tradiţional la Carei şi Căpleni
Direcția de Cultură și Sport Carei  - Marti, 26 Mai 2015

Vineri şi sâmbătă, la Carei au avut loc două evenimente cultural-sportive speciale.


Vineri, 22 mai 2015, Mónus József, multiplu campion mondial şi deţinător a numeroase recorduri de tras cu arcul la distanţă cu arc tradiţional, a vizitat oraşul Carei şi Castelul Károlyi după care, de la ora 18, a ţinut o prezentare în Sala Cavalerilor, despre drumul pe care l-a parcurs pentru a obţine aceste titluri.


Sâmbătă, 23 mai, pe terenul de fotbal din localitatea Căpleni a avut loc Întrecerea arcaşilor, ediţia a doua, o competiţie internaţională organizată de Asociaţia Sportivă Corvus Regia din Carei în parteneriat cu Primăria Căpleni, Primăria Carei, Direcţia de Cultură şi Sport Carei şi Centrul de Promovare a Turismului Cultural "Grof Károlyi".


Acest eveniment s-a bucurat de o prezență mai numeroasă față de ediția precedentă concurând anul acesta 37 arcași din trei țări (România, Ungaria și Slovacia). Concursul a fost împărțit în două runde, prima constând în șase ținte de dibăcie, iar a doua rundă a fost tematică, unde arcașii au trebuit să nimerească anumite zone de pe șase ținte pictate.

Atât participanții, cât și spectatorii au avut parte de vreme bună și distracție pe cinste. La acest concurs și-au făcut prezența și doi meșteri constructori de arcuri: Molnár Sándor și Szalóki István care și-au pus la dispoziție arcurile și săgețile doritorilor.


La sfârșitul întrecerii, în ciuda vântului puternic, Mónus József a ținut o demonstrație publicului trăgând la țintă mică la o distanță de 165 respectiv 200 de metri cu arc fabricație proprie. 

 

1640 vizite
Distribuie pe