Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Trupa de teatru „Domdodom” premiată la festivalul de la Halmeu
Direcția de Cultură și Sport Carei   - Luni, 8 Iunie 2015

Pentru trupa de teatru amator în limba maghiară, „Dömdödöm”, sâmbăta trecută a reprezentat o adevărată experiență. În această zi fiind organizată a X-a ediție  a concursului de actorie pentru elevi din județul Satu Mare, la Centrul Cultural Halmeu, de către Asociația „Literart”.     

Trupa Centrului Cultural al Municipiului Carei, condusă de Szolomájer Timea, a urcat pe scenă cu sceneta „Vacskamati négyszögletűje”, printre alte nouă grupe din diferite localități ale județului.     

Spectacolele prezentate au fost inspirate nu numai din folclorul maghiar, ci și din viața cotidiană prin adaptarea textelor literare contemporane sau chiar din biblie. 

Juriul, care a fost compus din actorii trupei Harag György, Péter Attila Zsolt și Rappert Vencz Gábor, inspectorul școlar pentru limba și literatura maternă, minorități, Gál Gyöngyi, și ziarista Szabó Kinga a menționat că și în acest an au avut parte de scenete valoroase, distractive și de calitate.      

Dintre cei zece participanți, trupa careiană a obținut premiul întâi, împreună cu trupa„Kristály szemek”de la Școala Gimnazială Avram Iancu Satu Mare.

Acest premiu înseamnă înscrierea automată la ediția a XVII-lea a Concursului Național de teatru PADIF, organizat la Cehu Silvaniei.

Pe lângă acest premiu, membra grupei Hauler Hannelore a obținut titlul de „Cea mai bună actriță”, oferit de cotidianul „Friss Újság”.     

Membriitrupei: Bakó Blanka, Bartha Máté, Hauler Hannelore, Jobbágy Enikő Beatrix, László István, Maier Tamara, Majer Blanka, Mester Anna Boglárka, Nagy Dóra, Ónódi Bianca, Ónódi Blanka si Szabó Benceau primit premiul special „Pedró” oferit de membrul juriului Péter Attila Zsolt.      

În cursul acestei luni piesa va fi prezentată la Întâlnirea trupelor de teatru amator din Covasna, și la Centrul Cultural al Municipiului Carei.

1194 vizite
Distribuie pe