Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prezentare multimedia „Brâncuși. Viață și operă”
Centrul Cultural Carei  - Luni, 20 Februarie 2017

Luni, 20 februarie 2017,de la ora 13.00 în sala de simpozioane a Castelului Károlyi din municipiul Carei s-a desfășurat prezentarea multimedia intitulată „Brâncuși.Viața și opera”, organizată cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși.     

În cadrul manifestării a avut loc o prezentare biografică a sculptorului, structurată în două părți: prezentarea primilor ani de viață,a tinereții și a primelor lucrări, realizată de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și maturitatea artistică și marile creații, prezentare susținută de Mihai Mocan Andrei, muzeograf la Muzeul Județean Satu Mare – Secția Carei.     

Cei prezenți au putut admira și o mică expoziție conținând paisprezece imagini despre creații reprezentative ale artistului, expoziție realizată de Centrul de Promovare a Turismului Cultural„Gróf Károlyi”.     

Prezentarea a fost susținută în prezența a două clase de elevi, una de laȘcoala Gimnazială Nr. 1 Carei și una de la Liceul Teoretic Carei,însoțite de profesorii acestora, dar și a câtorva persoane pasionate de cultură.     

Evenimentula fost organizat de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „GrófKárolyi”, cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport a Municipiului Carei și al Muzeului JudețeanSatu Mare – Secția Carei.    

Tags: brancusi  carei  prezentare multimedia  
1055 vizite
Distribuie pe