Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Activitățile atelierului de lectură „O oră de poveste...”, vor fi reluate
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Joi, 19 Octombrie 2017

Biblioteca Județeană Satu Mare, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare, organizează în perioada 24 octombrie – 19 decembrie, în fiecare zi de marți, în intervalul orar 13.00 – 14.00, o nouă serie de activități destinate copiilor în cadrul atelierului de lectură intitulat „O oră de poveste...”.

Pornind de la o problemă identificată la nivelul comunității sătmărene și anume aceea că, în ultimii ani, numărul cititorilor care împrumută cărți de la bibliotecă este reprezentat printr-o linie descendentă, Biblioteca Județeană Satu Mare a derulat în perioada 7 februarie – 15 iunie, proiectul „O oră de poveste...”, destinat copiilor din învățământul preșcolar și primar. Organizat la inițiativa bibliotecarilor-formatori Raluca Istrate și Bianca Ciceo, proiectul a reunit, prin cele 17 întâlniri cu micii cititori, 543 de participanți.

Cunoscute fiind beneficiile lecturii, acest proiect a reprezentat pentru bibliotecarii sătmăreni un bun prilej de a se alătura cadrelor didactice și părinților în demersul lor de a încuraja lectura în rândul copiilor, de a promova colecțiile de care dispune și serviciile pe care le furnizează, de a atrage noi membri în marea și frumoasa familie a oamenilor care citesc, dovedind, și în acest mod, rolul bibliotecii publice, de instituție furnizoare de servicii culturale, de informare, învățare și recreere, pusă în slujba comunității pe care o deservește.

Rezultatul major al demersurilor inițiate de Biblioteca Județeană Satu Mare prin organizarea de proiecte și activități precum „O oră de poveste...”, „BiblioVacanța”, „Maratonul poveștilor” sau „Ziua Internațională a Cititului Împreună” este creșterea semnificativă a numărului de cititori care frecventează biblioteca. Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2017, în evidențele Bibliotecii Județene Satu Mare au fost adăugați 1.383 de utilizatori noi înscriși (cu 516 mai mulți în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent), dintre care 722 sunt elevi (cu 260 mai mulți față de perioada similară din 2016), iar 416 au vârsta sub 14 ani (cu 213 mai mulți decât în 2016), aceștia din urmă reprezentând publicul-țintă pentru acest gen de programe și activități. Și numărul vizitelor la bibliotecă a înregistrat o creștere semnificativă, cu 3.506, iar numărul publicațiilor pentru copii împrumutate a crescut cu 2.850.

Și de această dată, cele mai frumoase povești își așteaptă cititorii la bibliotecă. Noua ediție a atelierului „O oră de poveste…” va oferi copiilor posibilitatea de a se întâlni cu cele mai frumoase cărți de povești, cu eroii pe care îi admiră, de a descoperi noi povești și eroi. Totodată, la bibliotecă vor avea ocazia să interacționeze cu alți copii.

În cadrul atelierului se vor derula diverse activități interactive, sub formă de jocuri și exerciții, menite să le stimuleze participanților creativitatea, să le antreneze imaginația și să le aducă magia din povești în preocupările cotidiene.

„Cititorii nu se nasc, ei se formează încă din copilărie. Începutul e foarte important și noi ne dorim să dezvoltăm în preocupările zilnice ale celor mici obiceiul de a citi, alăturându-ne părinţilor, bunicilor sau fraților care le citesc cu drag celor mici. Pentru un început bun, trebuie să ai cele mai frumoase cărţi pe care să le poţi citi, iar Biblioteca Județeană Satu Mare le pune cu drag la dispoziție celor interesați. Specialiștii susțin că lectura de plăcere este unul din factorii principali care influențează rezultatele școlare, iar noi dorim să oferim accesul la carte și șansa unui viitor mai bun tuturor copiilor din comunitatea noastră.”, a declarat Raluca Istrate, inițiatoarea atelierului.

Activitățile atelierului se vor desfășura în Sala Multimedia, situată la etajul clădirii. Bibliotecarii sătmăreni îi invită pe toți preșcolarii și elevii din ciclul primar, participarea fiind gratuită.

”Dacă vreți să creșteți copii inteligenți, citiți-le povești. Dacă vreți să creșteți copii și mai inteligenți, citiți-le și mai multe povești.”, spunea Albert Einstein.

 

 

Tags: lectura  poveste  biblioteca  
1130 vizite
Distribuie pe