Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Evocarea „100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România” la Castelul din Carei
Castelul Karolyi  - Marti, 27 Martie 2018
Marți, 27 martie 2018, începând cu ora 11.15, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc evocarea „100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România”, eveniment organizat de Direcția de Cultură a Municipiului Carei.


În cadrul manifestării au luat cuvântul Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a Municipiului Carei, care a evocat detalii biografice despre personalități culturale basarabene care au avut un rol major în procesul Unirii și Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, care a prezentat contextul istoric și premisele înfăptuirii Unirii Basarabiei cu România.

Invitatul evenimentului, preotul Florian Mocan, Protopop în cadrul Protopopiatului Ortodox Român Carei a surprins în alocuțiunea sa, rolul important al bisericii în înfăptuirea Marii Uniri.


La manifestarea culturală au participat grupuri de elevi de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Carei, Liceul Teoretic Carei, însoțiți de profesori de la cele două instituții de învățământ, reprezentanți ai Asociației de Pensionari „Castelanii Seniori – 2015” și alți pasionați de istorie.



Evenimentul s-a desfășurat în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri.
Tags: evocare  unire  basarabia  romania  carei  
1449 vizite
Distribuie pe