Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Nebunul şi călugăriţa” se joacă duminică la Sala Studio
Teatrul de Nord Satu Mare  - Joi, 26 Aprilie 2018

Secția Română a Teatrului de Nord joacă duminică 29 aprilie 2018, la ora 19.00 în Sala Studio, ultimul spectacol din luna aprilie, „Nebunul și călugărița” de Stanisław Ignacy Witkiewicz. Regia artistică Vadas Lászlo, scenografia Albert Alpar, dramaturg Maria Chirilă.

Distribuția: Ciprian Vultur, Roxana Fânață, Stelian Roșian, Alina Negrău, Cătălin Mareș, Radu Botar, Tibor Székely, Cristian But, Narcis Bliderean.

Piesa „Nebunul şi călugăriţa” sau „Nu există rău care să nu se preschimbe într-un rău şi mai mare”, scrisă în 1923, are drept erou o figură clasică pentru Witkiewicz: un poet aclamat, aflat într-un cămin psihiatric, a cărui voce este anihilată de autorităţile absurde ale birocraţiei ştiinţifice şi ale bisericii. Pentru Witkiewicz este irelevant dacă poetul este un vizionar sau un impostor; conform propriilor convingeri, orice impuls artistic se manifestă inevitabil la graniţa nebuniei.

”Nebunul şi călugăriţa” este un manifest, o concluzie sumbră a unei analize minuţioase a trecutului, prezentului, dar şi a viitorului societăţii, care în viziunea autorului poate fi prezis cu uşurinţă prin simpla analizare a evenimentelor trecute. 
Spectacolul se joacă în afara abonamentelor.

Durata: 1h.
Preț bilet: 18 lei/10 lei (elevi, studenți, pensionari)

Informații, rezervări, bilete: 
Agenția Teatrală, str. Horea nr. 6
telefon: 0261712106; e-mail: agenție.teatruldenord@gmail.com

NEBUNUL ȘI CĂLUGĂRIȚA de Stanisław Ignacy Witkiewicz.
Regia artistică: Vadas Lászlo
Scenografia: Albert Alpar
Dramaturg: Maria Chirilă
Distribuția: Ciprian Vultur, Roxana Fânață, Stelian Roșian, Alina Negrău, Cătălin Mareș, Radu Botar, Tibor Székely, Cristian But, Narcis Bliderean 

Tags: spectacol  teatru  nebun  calugarita  
1368 vizite
Distribuie pe