Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Artiștii fotografi careieni au expus la Satu Mare
Castelul Karolyi  - Vineri, 7 Septembrie 2018

Joi, 6 septembrie 2018, începând cu ora 16.00, la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției de artă fotografică cu citate din creația lui Mihai Eminescu, la împlinirea a 129 de ani de la trecerea la eternitate a poetului de geniu.


Manifestarea a fost moderată de Keresztesi Monica, vicepreședinte al Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare. Gergely Csaba, președinte al Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare a prezentat detalii despre colaborarea dintre asociația sătmăreană și clubul foto careian, iar din partea careienilor a luat cuvântul Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, care a relatat detalii despre ideea de la care a pornit acest proiect fotografic inedit.



Programul cultural a fost pregătit de elevii de la Palatul Copiilor Satu Mare, pregătiți de doamna profesoară Moga Mariana. Au intepretat la pian, o serie de melodii din repertoriul clasic, elevii: Barla Beata, Grad Daria, Lita David, Sorian Alexandra.



Expoziția prezentă la Satu Mare cuprinde 100 de fotografii realizate de membrii Fotoclubului „Vasile Vénig László” din Carei, completate de 100 de citate selectate de aceștia din creația poetică a marelui poet, Mihai Eminescu.

Fotografiile, atât alb negru, cât și color, surprind o varietate de tematici, însă toate au un numitor comun, teme și simboluri din creația eminesciană. Citatele selectate de membrii clubului careian, prin aportul complementar adus, adaugă multiple semnificații fotografiilor expuse, majutându-ne să înțelegem mai bine opera lui Eminescu și să o privim și din alt punct de vedere.


Fotografiile expuse aparțin artiștilor fotografi, membrii ai clubului: Bikfalvi Zsolt A.FIAP, József Fastus, Dragoș Georgescu, dr. Hágó Attila Nándor și Adrian Ștefănuți.


Expoziția este deschisă publicului în perioada 6 septembrie - 3 octombrie2018, conform programului de vizitare a Galeriei de arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare.

Evenimentul a fost organizat de Fotoclublul „Vasile Vénig László” din Carei, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Direcției de Cultură și Sport Carei, Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și s-a desfășurat în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

 

1163 vizite
Distribuie pe