Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Reprezentanții Bibliotecii Municipale Carei și elevii careieni au sărbătorit „Mica Unire”
Centrul Cultural Carei  - Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Miercuri, 23 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, reprezentanții Bibliotecii Municipale Carei, în parteneriat cu elevii clasei a II-a A, învățătoare Iluțan Lorena, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Carei au sărbătorit 160 ani de la Unirea Principatelor.

Evenimentul a debutat în sala de clasă, unde elevii au fost informați despre semnificația Micii Uniri printr-o prezentare multimedia realizată de doamna învățătoare.

Informații inedite despre eveniment au fost descoperite de elevii participanți printr-un joc de cartonașe colorate extrase pe rând de fiecare elev.

Atmosfera adunărilor ad-hoc din Moldova dedicate unirii a fost evocată de bibl. Nicoleta Latiș prin lectura poveștii „Moș Ion Roată și Unirea” de Ion Creangă.

Elevii și-au demonstrat abilitățile artistice prin confecționarea din hârtie a unor hori românești în format 3D. La activități a participat și domnul director al Școlii Gimnaziale Nr. 1, prof. Nicolae Moldovan.

Evenimentul s-a încheiat în curtea școlii cu „Hora Unirii”, dansată de elevii școlii împreună cu profesorii. Pentru implicarea în eveniment, elevii au fost răsplătiți cu diplome de participare, iar doamna învățătoare a fost recompensată cu o Diplomă de Merit din partea Direcției de Cultură și Sport Carei.
Tags: mica unire  carei  
1114 vizite
Distribuie pe