Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Membrii Ansamblului „Doruri sătmărene”, la Colocviul Național de Coregrafie
Centrul de Creație Satu Mare  - Luni, 8 Aprilie 2019

Membrii Ansamblului „Doruri sătmărene”, prezenți la Colocviul Național de Coregrafie de la Bușteni, în perioada 3-7 aprilie 2019, a avut loc cea de-a X – a ediție a Colocviului Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”.

Colocviul a reunit la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, dansatori din toate zonele etnografice ale ţării care, sub îndrumarea unor renumiţi maeştri şi profesori coregrafi, și-au prezentat dansurile tradiţionale din zonele pe care le reprezintă.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare a fost reprezentată de către Marian Sima – coregraful Ansamblului Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE”, de către: Teodora Bota, Denisa Costea și Casian Galiș, membrii ai Ansamblului. Delegația sătmăreană a prezentat cu cinste cele două zone etnofolclorice ale județului Satu Mare și anume: Zona Codru și Țara Oașului.

În cadrul evenimentului, a avut loc şi un spectacol extraordinar cu public „Hai la hora românească”. Spectacolul a fost realizat de participanţii la colocviu care au prezentat cântece şi jocuri populare din toate zonele ţării.

1446 vizite
Distribuie pe