Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Careienii au sărbătorit Ziua Culturii Maghiare
Centrul Cultural Carei  - Joi, 23 Ianuarie 2020

Ziua Culturii Maghiare în Carei a fost sărbătorită în mai multe locații.

De la ora 11:00 în sala Deák Endre a Centrului Cultural a fost organizată o întâlnire culturală interactivă pentru tineri, moderată de coordonatoarea cercului de teatru în limba maghiară, Szolomájer Tímea.     

Începând cu ora 13:30 la Librăria Karul Libris a fost organizată o comemorare cu participarea actorului Varga Sándor, care a deschis evenimentul cu un discurs despre Kölcsey Ferenc, autorul Imnului maghiar. Csizmár Bernadett, pregătită de profesorul Jónucz Alfonz, a interpretat o baladă; elevii Bakó Blanka, Zsebenyi Dóra, Bartha Máté și Horváth Rebeka pregătiți de profesoara Putovits Tünde au recitat, Székely András și Varga Máté de la Asociația Culturală Rekettye au cântat la instrumente populare, evenimentul fiind încheiat de momentele muzicale oferite de Koch Vanessa și Csizmár Bernadett împreună cu profesorul lor Szűcs József.   

După eveniment au avut loc depuneri de coroane în memoria personalităților culturii maghiare. 

Organizatorii evenimentului au fost Centrul Cultural  Carei și Biblioteca Municipală Carei cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport, respectiv Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

1419 vizite
Distribuie pe