Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prima Zi Națională a Lecturii, marcată și la Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 15 Februarie 2022

Sub auspiciile Consiliului Județean Satu Mare, Direcției Județene pentru Cultură Satu Mare și ale Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Biblioteca Județeană și Colegiul Național „Mihai Eminescu” au marcat prima Zi Națională a Lecturii prin evenimentul „Pledoarie pentru lectură”.

Manifestarea a avut loc cu începere de la ora 13:00, în găzduirea Colegiului Național „Mihai Eminescu”, în sala festivă, unde s-au desfășurat o serie de activități menite să contribuie la încurajarea lecturii și la promovarea bibliotecilor, a colecțiilor, serviciilor și facilităților pe care instituțiile cărții le pun la dispoziția diverselor categorii de beneficiari.

În egală măsură, marcarea acestei zile a fost și un bun prilej pentru a-i implica activ pe elevi, sub coordonarea profesorilor de limba și literatura română, într-o activitate menită să susțină demersul comun al instituțiilor partenere și astfel să redacteze recomandări de lectură, pe baza operelor literare citite.

La eveniment a fost prezent și vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Cristian Valer Beșeni, responsabil cu coordonarea activităților culturale din județ, care și-a exprimat dorința ca Ziua Națională a Lecturii să nu rămână o simplă zi cu festivismele ei inerente.

”Lectura trebuie să redevină o obișnuință. Lectura construiește legături profunde și statornice în mințile tuturor, fie copii sau adulți. Vă îndemn să citiți!” – a subliniat, în discursul său, Cristian Valer Beșeni.

1246 vizite
Distribuie pe