Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
𝗡𝗲𝗴𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶-𝗢𝗮𝘀̦ 𝗮 𝗴𝗮̆𝘇𝗱𝘂𝗶𝘁 𝗦𝗶𝗺𝗽𝗼𝘇𝗶𝗼𝗻𝘂𝗹 𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 „𝗠𝘂𝘇𝗲𝗲𝗹𝗲 𝗶̂𝗻 𝗔𝗲𝗿 𝗟𝗶𝗯𝗲𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮 - 𝗜𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗰 𝘀̦𝗶 𝗲𝘃𝗼𝗹𝘂𝘁̦𝗶𝗲”
Primăria Negrești-Oaș  - Vineri, 9 Septembrie 2022

Orașul Negrești-Oaș a fost cu mândrie gazda Simpozionului național ”Muzeele în Aer Liber din România – Istoric și evoluție”, un eveniment la care au participat importanți oameni de cultură și știință de la București și din țară, cercetători, etnologi, personalități marcante de cultură locale și naționale care au prezentat lucrări științifice despre muzeele satelor românești.

Cuvântul de întâmpinare a fost rostit de către viceprimarul orașului Negrești-Oaș, Constantin Fanea, care le-a urat bun venit în Capitala Țării Oașului și mult succes în prezentarea lurărilor. Moderatorul evenimentului a fost profesorul universitar dr. Ioan Opriș, istoric și fost secretar de stat în Ministerul Culturii.

Printre cei care au luat cuvântul se numără profesorul universitar dr. Vasile Timiș - inspector general în cadrul Ministerului Educației, conferențiarul universitar dr. Paula Popoiu - președintele Asociației Muzeelor în Aer Liber din România și Ciprian Ștefan - managerul Muzeului „ Dimitrie Gusti” din București și președinte RMNR .

Simpozionul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Negrești- Oaș prin Muzeul Țării Oașului în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Român Oaș, Casa Orășenească de Cultură și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Negrești-Oaș.

1478 vizite
Distribuie pe