Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Festivalul Tradițiilor și Meșteșugurilor la Amați
Centrul de Creație Satu Mare  - Luni, 17 Iulie 2023

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Păulești, a organizat la Căminul Cultural din localitatea Amați cea de-a VII- a ediție a Festivalului Tradițiilor și Meșteșugurilor.

Evenimentul a fost centrat pe activități artistice, iar meșterii populari din întreg județul Satu Mare - din Țara Oașului, din Codru, cât și de la Asociația Borokagyoker - au avut ocazia să-și prezinte măiestria.







Ideea festivalului este aceea de a promova tradițiile și valorile tradiționale. Un element specific al comunei Păulești fiind multiculturalitatea, programul artistic oferit de artiștii sătmăreni și nu numai a fost unul pe placul tuturor participanților.










În deschiderea evenimentului au luat cuvântul: Zenoviu Bontea – primarul comunei Păulești; Robert Laszlo – managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și fiu al satului; Adrian Cozma - deputat; Cristian Valer Beșeni – secretar de stat; părintele ortodox Viorel Marc din Amați. Au fost prezenți consilieri județeni și primari din județ.

În program au evoluat artiștii: Valeria și Traian Ilea, Petrică Mureșan, Georgiana Marina, Iulia Merca, Ana Holdiș Pop, Bianca Angela Cionca, Aurica Flonta, Vlad Jurchiș. Bianca Timiș, Hiripi Rudi, Sara Nistor, Bogdan Bota, Darius Câmpean, Paula Corna, Liliana Bota, Adelin Turi, Karina Molnar, Aida Negrea, Gabriela Gavriș.

De asemenea au încântat publicul prezent:

Ansamblul Folcloric al Județului “Doruri Sătmărene” – secția română;

Ansamblul Folcloric al Județului – Szatmár Megyei “Szamoshát” Néptáncegyüttes – secția maghiară;

Ansamblul Folcloric „Florile Tărnii”;

Formația locală de dansuri rrome.































665 vizite
Distribuie pe