Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Deschidere excepțională de stagiune la Filarmonica ”Dinu Lipatti”: concerte la Satu Mare și la Festivalul Internațional ”George Enescu”
Filarmonica ”Dinu Lipatti”  - Marti, 12 Septembrie 2023

Deschiderea noii stagiuni a Filarmonicii ”Dinu Lipatti” va intra, cu siguranță, în istorie ca una în care faima orchestrei sătmărene a depășit cu mult hotarele acestui județ de la capăt de țară.

Cu abonamentele anuale vândute pentru aproape toată sala încă înainte de anunțul oficial privind deschiderea stagiunii, multe dintre ele fiind cumpărate de melomani din județele vecine, filarmonica sătmăreană va susține primul concert joi, 14 septembrie, de la ora 19, sub bagheta dirijorului 𝐒𝐞𝐫𝐠𝐞𝐲 𝐒𝐢𝐦𝐚𝐤𝐨𝐯.

Orchestra va interpreta Preludiu la unison de George Enescu, Concertul pentru vioară de Samuel Barber, cu solista 𝐈𝐨𝐚𝐧𝐚 𝐅𝐨𝐫𝐧𝐚 în prim plan, precum și Simfonia nr. 1 de Dmitri Șostakovici.

Apoi, întreaga orchestră se va deplasa la București, unde duminică, 17 septembrie, de la ora 20, au programat un concert excepțional în cadrul Festivalului Internațional ”George Enescu”.

Trebuie precizat că orchestra sătmăreană este invitată după mai bine de 50 de ani la acest prestigios festival, iar publicul va avea ocazia să asculte, în interpretarea artiștilor sătmăreni, lucrări compuse de P. I. Ceaikovski și N. Rimsky-Korsakov, sub bagheta dirijorului 𝐀𝐳𝐢𝐬 𝐒𝐚𝐝𝐢𝐤𝐨𝐯𝐢𝐜, solistul serii fiind violoncelistul 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐁𝐨𝐫𝐨𝐝𝐢𝐧 – câștigătorul Premiului II la ediția de anul trecut a Concursului Internațional „George Enescu”.

751 vizite
Distribuie pe