Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tineri soliști din Ardud pe podiumul Festivalului Internațional ”Ciprian Porumbescu” de la Cernăuți
Casa de Cultură Ardud  - Duminica, 5 Noiembrie 2023

Blaga Gabriel și Deac Marian, soliști vocali ai Ansamblului “Cetatea Codrului” din Ardud, aduc în județul Satu Mare prestigioase premii internaționale.

Dedicat lui Ciprian Porumbescu, anul 2023 este prilej de celebrare a marelui compozitor, așadar dintre cei 87 de concurenți înscriși la Festivalul-Concurs International de Interpretare Vocală și Instrumentală ”Ciprian Porumbescu” din Cernăuți, desfășurat în Filarmonica Regională, merituoase premii au obținut soliștii vocali ai Ansamblului Folcloric “Cetatea Codrului”, Blaga Gabriel și Marian Deac.

Aceștia au reprezentant cu mândrie Zona Codrului sătmărean și se întorc acasă cu un premiu II și mențiunea I la categoria vocal-folclorică, unde au concurat cu tineri talentați din Bulgaria, Republica Moldova, România și Ucraina.

Gabriel Blaga este pe podiumul competiției, fiind clasat pe LOCUL II de către juriul festivalului internațional, obținând un punctaj foarte bun, dovadă a talentului, a evoluției surprinzătoare și a perseverenței.

Marian Deac a participat la două secțiuni din concurs, vocal - folcloric și instrumental-folcloric, reușind să obțină mențiunea categoriei vocal-folclorice datorită autenticității și calităților vocale.

Evenimetul din Cernauți, Ucraina, a fost organizat de către Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești, cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și reflectă eforturi susținute pentru păstrarea identității românești de dincolo de granițele patriei-mamă.

1752 vizite
Distribuie pe