Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Lansare de carte și celebrarea poetului Ioan Nistor la Negrești-Oaș
Primăria Negrești-Oaș  - Marti, 14 Noiembrie 2023

A fost o zi memorabilă, cu o sală arhiplină la Primăria Negrești-Oaș, plină de emoție și apreciere pentru profesorul Ioan Nistor, unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai culturii și literaturii din Țara Oașului și din Sătmar, cu ocazia lansării cărții sale, ”Compas liric sătmărean”.

Discursurile vorbitorilor au subliniat importanța operei sale literare și contribuția inestimabilă la păstrarea și promovarea patrimoniului cultural al Țării Oașului.

Momentul culminant al zilei a fost acordarea Diplomei de Recunoștință în numele primarului Aurelia Fedorca și al comunității pe care o reprezintă.

Dar poate cel mai emoționant moment al evenimentului a fost când, cu ocazia apropiatei aniversări a profesorului Nistor, toți cei prezenți au început spontan să cânte „La Mulți Ani". A fost o expresie autentică de afecțiune și respect, care a adus un zâmbet pe chipul fiecăruia și a făcut ca această zi să fie cu adevărat specială.

”Acest eveniment nu a fost doar despre lansarea unei cărți; a fost despre comunitate, tradiție și respect reciproc. A fost un exemplu viu al modului în care cultura și istoria noastră continuă să trăiască și să inspire” – a declarat primărița Aurelia Fedorca.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Țării Oașului și Direcția de Cultură Satu Mare, în parteneriat cu Primăria Orașului Negrești-Oaș.

1167 vizite
Distribuie pe