Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Zilele Culturale Germane, la sfârșitul acestei săptămâni la Ardud și Satu Mare
Forumul Democrat German Satu Mare  - Joi, 23 Mai 2024

În acest week-end nu se vor desfășura doar Zilele Orașului Satu Mare, ci și ediția din acest an a tradiționalelor Zile Culturale Germane, care de data aceasta vor fi găzduite de două orașe: Ardud și Satu Mare.

Deschiderea festivă va avea loc vineri, de la ora 18, cu un spectacol prezentat de trupa Teatrului German de Stat din Timișoara pe scena Casei de Cultură ”Dr. Mircea Augustin” din Ardud.

Apoi, sâmbăta va fi deschisă de o sărbătoare a copiilor la Casa Șvabilor din Satu Mare, pe Bulevardul Vasile Lucaciu nr.9, pentru ca după-amiază, de la ora 16, să se desfășoare un program cultural-artistic de înaltă ținută la Filarmonica ”Dinu Lipatti”.

Duminică va fi ziua reîntâlnirilor emoționante, începând cu slujba festivă de la Biserica Calvaria, urmată de primirea festivă a oaspeților din orașul înfrățit Wolfenbüttel la ”Cafeneaua de duminică”, găzduită tot de Casa Șvabilor, eveniment în cadrul căruia va fi lansată cea mai nouă carte a cetățeanului de onoare al municipiului Satu Mare și fost președinte al Asociației Șvabilor Sătmăreni din Germania, profesorul Helmut Berner.

3475 vizite
Distribuie pe