Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Trachtenfest - festivalul portului popular șvăbesc în Satu Mare
Centrul de Creație Satu Mare  - Duminica, 28 Iulie 2024

În organizarea Forumului Democrat German Satu Mare, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, și cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, sâmbătă a avut loc cea de-a treia ediție a Festivalului „Portului popular” în Satu Mare (Trachtenfest).

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul: Regina Lochner - Consul al Republicii Federale Germania la Timisoara; dr. Paul-Jürgen Porr - președintele Forumului Democrat German din România, Pataki Csaba – președintele Consiliului Județean Satu Mare; Ioan Leitner – președintele Forumului Democrat German filiala Satu Mare; Josef Holczli – președintele Forumului Regional Transilvania Nord; Karl-Heinz Rindfleisch – organizatorul principal din partea Forumului Democrat German- filiala Satu Mare și Robert Laszlo – managerul C.J.C.P.C.T. Satu Mare.

Au participat formaţii de dans popular german din Vişeu de Sus, Reșița, Piatra Neamț, Recaș, Timișoara, Satu Mare, Ardud, Beltiug, Petrești, precum și din Szulok-Ungaria, cât și Ansamblul Folcloric „Cununița Năzdrăvană”, reprezentând Zona Codru a județului Satu Mare și Ansamblul Folcloric „Förgeteg”, prezentând dansuri ungurești.










Programul manifestării a început sâmbătă la ora 10:30 cu o defilare impresionantă, pornind de la Casa Șvabilor de pe strada Vasile Lucaciu nr. 9 până la Casa de Cultură a Sindicatelor. La paradă au participat peste 300 de persoane în porturi populare în frunte cu fanfara din Beltiug. La Casa de Cultură Sindicatelor formaţiile de dans au prezentat un spectacol cultural. Seara participanții s-au bucurat de un tradițional Bal Șvăbesc alături de formația Petrifeld Band la Casa Șvabilor.













3055 vizite
Distribuie pe