Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Răzvan Roșu și-a lansat cartea „De la munte pe hămoacă. 100 de ani de la colonizarea moților”
Centrul de Creație Satu Mare  - Joi, 26 Septembrie 2024

Miercuri 25 septembrie 2024, Sala Festivă a Muzeului Județean Satu Mare a găzduit lansarea volumului „De la munte pe hămoacă. 100 de ani de la colonizarea moților”, al cărui autor este Răzvan Roșu.

Cei prezenți au asistat la o discuție interesantă legată de ceea ce a însemnat strămutarea moților la câmpie și modul în care ei au reușit să păstreze, timp de un secol, o identitate culturală distinctă.

Despre volum au vorbit: managerul Muzeului Județean Satu Mare - Liviu Marta, managerul Centrului Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare - Robert Laszlo și președintele Asociației ,,Avram Iancu”, Mircea Dobra.

De asemenea, momentele artistice au fost asigurate de grupurile folclorice din: Ianculești, Marna Nouă, Scărișoara Nouă, Horea, Gelu și Baba Novac, care au încântat publicul cu momente de muzică tradițională moțească.










În final a vorbit Răzvan Roșu, un tânăr cercetător, autorul volumului, un promotor de prima linie a tradițiilor folclorice ale moților care au venit în urmă cu un secol în Câmpia Sătmarului, care are nenumărate cărți și studii pe această temă, dar nu neglijează nici aspectul spectacular.







1268 vizite
Distribuie pe