Locale Altele
Luni, 28 Octombrie 2024
Luni, 28 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Șvabii au petrecut la Balul Strugurilor de la Ardud
Primăria Ardud  - Duminica, 27 Octombrie 2024

Forumul Democrat German din Ardud a organizat sâmbătă la “Balul strugurilor” în parteneriat cu primăria orașului și organizația județeană FDG, reprezentate de edilul-șef Ovidiu Duma și președintele Ioan Leitner.

Sărbătoarea marchează culesul viilor și începutul producției de vin, prilej potrivit pentru a celebra cultura, tradițiile și munca în viticultură a șvabilor ardudeni.

Momentul a fost marcat prin preparate gustoase, o tombolă, dar mai ales cu muzică și dansuri populare tradiționale șvăbești.




De apreciere deosebită s-a bucurat prestația grupului local de dans șvăbesc ”SonnenBlume”, coordonat de dna Ludescher Eniko , instructor în cadrul Casei de Cultură “Dr Augustin Mircea”.

SonnenBlume este format din copii, tineri și adulți ardudeni, grup care a evoluat mult într-un timp scurt și a reprezentat și de această dată cu cinste moștenirea culturală a șvabilor ardudeni.










”Am susținut și vom continua să susținem activ moștenirea identitară a comunităților etnice din Ardud, prin parteneriate reale bazate pe respect reciproc și bună înțelegere” – a declarat primarul Ovidiu Duma la deschiderea evenimentului.

143 vizite
Distribuie pe