Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concert de chitară acustică
Sergiu Lenghel  - Marti, 18 Mai 2010

Artişti de mare clasă au susţinut marţi un concert de chitară acustică în sala Filarmonicii "Dinu Lipatti". La evenimentul care se înscrie în programul Zilelor Culturale Sătmărene au participat şase chitarişti din Italia, Germania, Franţa, Ungaria şi Satu Mare.


 

Sala a oferit o acustică deosebită, astfel că sătmărenii veniţi în număr mare la concert au putut asculta melodiile artiştilor în cele mai bune condiţii.
 

 

Primii care au urcat pe scenă au fost sătmărenii Csaba Szátvári şi Szilagyi Zoltan. Cei doi lucrează la un proiect de chitară acustică şi speră să-l concretizeze cu un album comun. Szilagyi Zoltan şi-a început activitatea muzicală la sfârşitul anilor "80, a pus pe note poezii ale unor poeţi consacraţi, dar a avut şi compoziţii proprii. În timpul facultăţii a cântat în două formaţii, s-a implicat mai ales în muzica rock şi blues, iar în urmă cu doi ani a înfiinţat formaţia de muzică progresiv-alternativă "No Chance", pe care o conduce şi în prezent.
 

 

A încântat apoi publicul cel care a fost catalogat drept "guru" al chitării acustice, Szabó Sándor din Ungaria. În lumea chitariştilor, el este considerat maestru al chitarelor bariton cu mai multe corzi. Au urmat apoi alte nume cunoscute ale muzicii internaţionale: Ralf Gauck din Germania, Bob Bonastre din Franţa şi Gianni Di Clemente din Italia.

1476 vizite
Distribuie pe