Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ionel Sabo, taragotistul de aur al Sătmarului
Ioana Gavrău  - Miercuri, 22 Septembrie 2010

A fost singurul sătmărean care a reprezentat județul la unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică populară organizate în acest an și a reușit să vină acasă cu Premiul I, acordat celui mai talentat taragostist.

Ionel Sabo (26 ani) are la activ 12 ani de studii și își dorește să scoată pe piață cât mai curând și un album.

Patru zile la rând, la mijlocul acestei luni, în județul Alba s-a organizat Festivalul-concurs „Strugurele de aur Jidvei“, ajuns la ediția a X-a, competiție la care a participat și taragotistul sătmărean.

Prezentat de apreciata interpretă de muzică populară Mărioara Murărescu, la festival au participat nu mai puțin de 42 de concurenți, împărțiți pe două secțiuni: vocal și intrumental.

„A fost o competiție acerbă “, spune Ionel Sabo.

Prima participare

Chiar dacă are la activ numeroase premii obținute la diverse concursuri de profil, Ionel Sabo a participat pentru prima dată la acest concurs.  „M-am înscris pe ultima sută de metri, cu gândul să-mi încerc norocul“, a spus zâmbind interpretul.

După două zile de concurs, când pe scenă au evoluat mari talente, a urmat și vestea bună pentru Ionel. Acesta a obținut locul I pentru cel mai bun instrumentist. „Nu m-am așteptat la acest premiu“, spune Ionel Sabo.

Moștenire din familie

Ionel Sabo a moștenit tainele taragotului chiar de la tatăl său, la vârsta de 13 ani punând pentru prima data mâna pe acest instrument. A avut nevoie de 12 ani de muncă pentru a ajunge unul dintre cei mai apreciați interpreți.

“Sunt bucuros pentru tot ce am reuşit să fac în viaţă, în condiţiile în care prin forţe proprii am realizat tot”, mai spune Ionel Sabo.

Devotament, muncă şi pasiune – sunt cele trei cuvinte care-i caracterizează activitatea. Pentru un artist de talia lui, deplasările şi nopţile nedormite sunt la ordinea zilei.

Este lăudat şi apreciat pentru ceea ce face. Vrea să îşi lanseze în viitorul apropiat şi un album, la care a început deja să lucreze.

Are în prezent trei piese, pregătite alături de maestrul Ovidiu Bartoş, din Cluj Napoca. “Îmi doresc foarte mult să apară acest album. Este o investiţie mare, o muncă enormă, dar merită efortul”, spune Ionel.

Ascultați mai jos un colaj din arta instrumentală a sătmăreanului care ne face cinste:



Ionel Sabo-Colaj instrumental
Asculta mai multe audio diverse


3826 vizite
Distribuie pe